Acai Frystorkad RAW&EKO 1kg

Mother Earth Big Pack

Produktspecifikation

Ursprung
Brasilien
Kontrollorgan
KIWA
EAN
7340051803315
Mer information
DescriptionAcaipulver och açaíbärets ursprung
Acaí har ett högt näringsvärde i förhållande till dess energivärde, och menas av många vara ett riktigt superbär. Acaibären påträffas framför allt i Sydamerika, i Amazonas djungel, där de växer på träd (açaizeiro, eller kålpalm på svenska) i ett bälte från Belize och ner till Brasilien. Bären är små och blålila och påminner om blåbär eller slånbär. De har en rik och och mörk smak – som en blandning mellan blåbär, oliv och choklad. Bären växer i sjok i toppen av palmen och bara de av fin kvalitet och full mognad plockas. Efter att de skördats sorteras kärnorna bort och fruktköttet frystorkas omedelbart (vakuumtorkning under låg temperatur), för att slutligen malas till ett näringsrikt mörkt acaípulver.
Näringsinnehållet i acaipulver
Bären har sedan länge använts av Amazonas invånare, inte minst för dess näringsrika innehåll. Bäret innehåller vitaminerna B1, B2, B3, C-vitamin och E-vitamin, samt mineraler, bland annat kalcium, kalium, järn samt antocyaniner och antioxidanter. Dessutom innehåller acaibär en hel del omega 6, omega 9, och fibrer. Själva bäret består till 90 procent av en kärna och 10 procent utgörs av fruktköttet. I form av pulver kan det enkelt blandas i mat, yoghurt, smoothies eller andra drycker.
Acai har blivit populärt som ett tillskott i smoothies och juicer, men det färska bäret blir snabbt gammalt. Därför är de flesta acaivarorna på denna sida jordklotet pastöriserade och alltså inte råa. Vårt acaipulver är emellertid av råkvalitet och frystorkat, vilket gör att det behållit mer av sitt näringsinnehåll och sin enzymatiska aktivitet. Innehåll: Frystorkade och pulveriserade açaíbär (Euterpe oleracea, 99,8%) och citronsyra (0,2%).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Brasilien

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde 2197 kJ/534 kcal
Fett 44,5 g
- varav mättat 11 g
- varav omättat 28,5 g
-- varav omega 9 26,9 g
- varav fleromättat 4,9 g
-- varav omega 3 0,4 g
-- varav omega 6 4,6 g
Kolhydrater 8,5 g
- varav sockerarter 1 g
Kostfiber 32,5 g
Protein 8,6 g
Järn 6,13 mg 44%*
Kalcium 329 mg 41%*
Vitamin A 2 126 µg 266%*
ORAC 82 500 µmole TE
*Rekommenderade dagliga intag (RDI)

OBS! Öppnad förpackning bör förvaras i kylskåp och förbrukas inom 30 dagar, tillsluts väl.