Alfalfapulver GOFL 90g EKO

GOFORLIFE

Produktspecifikation

Ursprung
Kina
Kontrollorgan
Kiwa
EAN
7350047926126
Mer information
DescriptionGo For Life
Alfalfa – den historiska supergrödan
Utvinning och historia om alfalfa

Med informationen ovan i åtanke är det kanske inte så konstigt att alfalfan fått sitt smeknam, men hur blev den egentligen “kungen av all kost”? Efter persernas framgångsrika attack introducerades alfalfa även i Grekland, och därefter vidare till Romarriket runt 600 år senare där den dokumenterades av författaren Palladius. Han gav grödan namnet alfalfa medica eftersom den först tros ha använts i Medien i forntida Iran. Även kineserna brukade grödan flitigt.

Alfalfaväxten blir mellan 60-90 centimeter hög, men den växer även djupt ner i marken där dess rötter fångar upp näring från jorden. Därför kan alfalfan även växa i torrare klimat. Fröna är njurformade och antingen gula eller rosa till färgen. Pulvret framställs genom att fröna mals ner i en avancerad process där så få näringsämnen som möjligt går förlorade.

Användning och recept

Du kan förtära ditt alfalfapulver på flera olika sätt. Dels kan du blanda ner det i diverse energishakes och fruktsmoothies, eller helt enkelt i ett glas varmt eller kallt vatten. Om du känner dig mer kreativ kan du blanda in pulvret i alltifrån sallader till soppor. Eftersom alfalfa inte smakar så mycket i sig själv passar den som ingrediens i nästan vad som helst. Du kan även brygga te av alfalfa, men då rekommenderar vi att du blandar pulvret med ett smaksatt te.


Näringsinnehåll per 100g

% av RDI per 10 g
Energi (g.) 1533 kJ/362 kcal
Protein (g.) 19g
Kolhydrater 62.1g
varav sockerarter 0.9g
Fett (g.) 2.6g
varav fleromättat
Fibrer (g.) 6.5g
Natrium (g.) 89g