Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-48 av 180

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Art.nr: 1460x1
  Acai Frystorkad RAW&EKO 1kg
  Acaipulver och açaíbärets ursprung
  Acaí har ett högt näringsvärde i förhållande till dess energivärde, och menas av många vara ett riktigt superbär. Acaibären påträffas framför allt i Sydamerika, i Amazonas djungel, där de växer på träd (açaizeiro, eller kålpalm på svenska) i ett bälte från Belize och ner till Brasilien. Bären är små och blålila och påminner om blåbär eller slånbär. De har en rik och och mörk smak – som en blandning mellan blåbär, oliv och choklad. Bären växer i sjok i toppen av palmen och bara de av fin kvalitet och full mognad plockas. Efter att de skördats sorteras kärnorna bort och fruktköttet frystorkas omedelbart (vakuumtorkning under låg temperatur), för att slutligen malas till ett näringsrikt mörkt acaípulver.
  Näringsinnehållet i acaipulver
  Bären har sedan länge använts av Amazonas invånare, inte minst för dess näringsrika innehåll. Bäret innehåller vitaminerna B1, B2, B3, C-vitamin och E-vitamin, samt mineraler, bland annat kalcium, kalium, järn samt antocyaniner och antioxidanter. Dessutom innehåller acaibär en hel del omega 6, omega 9, och fibrer. Själva bäret består till 90 procent av en kärna och 10 procent utgörs av fruktköttet. I form av pulver kan det enkelt blandas i mat, yoghurt, smoothies eller andra drycker.
  Acai har blivit populärt som ett tillskott i smoothies och juicer, men det färska bäret blir snabbt gammalt. Därför är de flesta acaivarorna på denna sida jordklotet pastöriserade och alltså inte råa. Vårt acaipulver är emellertid av råkvalitet och frystorkat, vilket gör att det behållit mer av sitt näringsinnehåll och sin enzymatiska aktivitet. Innehåll: Frystorkade och pulveriserade açaíbär (Euterpe oleracea, 99,8%) och citronsyra (0,2%).
  Raw food-kvalitet: Ja
  Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
  Ursprung: Brasilien

  Näringsvärde per 100 g:
  Energivärde 2197 kJ/534 kcal
  Fett 44,5 g
  - varav mättat 11 g
  - varav omättat 28,5 g
  -- varav omega 9 26,9 g
  - varav fleromättat 4,9 g
  -- varav omega 3 0,4 g
  -- varav omega 6 4,6 g
  Kolhydrater 8,5 g
  - varav sockerarter 1 g
  Kostfiber 32,5 g
  Protein 8,6 g
  Järn 6,13 mg 44%*
  Kalcium 329 mg 41%*
  Vitamin A 2 126 µg 266%*
  ORAC 82 500 µmole TE
  *Rekommenderade dagliga intag (RDI)

  OBS! Öppnad förpackning bör förvaras i kylskåp och förbrukas inom 30 dagar, tillsluts väl.
 2. Art.nr: 2139x5
  Aroniapulver RAW&EKO 5kg
  Aronia - en mörklila juvel med syrlig smak som innehåller mer flavonoider än de flesta andra bär
  I KORTHET
  Syrligt bär med högt innehåll av fytonäringsämnen
  Ekologiskt, glutenfritt, veganskt
  Torkad på råtemperatur (under 45°C)
  Används till müsli, snacks och desserter
  Vad är aronia?
  Aronia (Aronia Melanocarpa L.) är en buskväxt i rossläktet med ett mycket näringsrikt bär som fram tills nu inte rönt något jättestort intresse hos den breda publiken. Anledningen till detta är sannolikt att aronian inte har en söt smak som många andra bär, utan mer en syrlig karaktär. Växten härstammar från Nordamerika men odlas nu som prydnadsväxt eller för sina bär på många olika ställen längst samma breddgrader.

  Näringsinnehållet i aronia
  Bland flavonoiderna är det i undergruppen antocyaniner som aroniabäret utmärker sig. Antocyaninerna fungerar för växterna som antioxidanter, och skyddar växtcellerna från solljus och annan miljöpåverkan, och binder fria radikaler. Aroniabärets innehåll av antocyaniner är bland de högsta som påträffas i växtriket, i nivå med lila majs (purple corn) och ungefär tre gånger så mycket som i vilda blåbär.

  Aroniabären har också ett högt innehåll av K-vitamin, som bland annat är viktig för en god förmåga till blodkoagulation. I bärens kärna finns också glykosiden amygdalin, samma ämne som finns i bittermandel. Detta i mycket mindre mängd än i bittermandel, men bären ska ändå ätas med viss måtta.

  Hur använder jag aroniabär?
  Aronia är med sin sur-syrliga smak ett bra tillskott i müsliblandningar eller i en fruktig smoothie. Bären kan också användas som dekoration eller för att ge lila-röd färg till desserter.


  Innehåll: pulver från torkade aroniabär
  Raw food-kvalitet: Ja
  Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
  Ursprung: Tyskland


  Näringsinformation per 100 g:
  Energivärde: 253 kcal
  Protein: 2,3 g
  Fett: 1 g
  Kolhydrater: 54,9 g
  - varav sockerarter: 6 g
  Kostfiber: 16,9 g
 3. Art.nr: 1468x5
  Ärtprotein EKO 5kg
  Protein från ärtor (Pisum sativum)
  Ärter tillhör baljväxter, precis som jordnötter, bönor och linser. Ärtprotein är därför en helt vegetariskt proteinkälla som innehåller en hög halt av proteiner och lite fetter. Proteinerna avlägsnas från ärtorna under tillverkningsprocessen och koncentreras till ett lättlösligt protein i pulverform som är lättupptagligt och lättsmält för kroppen. Proteiner består av aminosyror, alla essentiella aminosyrorna och framförallt aminosyran arginin ingår i ärtprotein. I ärtor uppgår argininhalten till 6,15 procent, vilket är dubbelt så mycket som i vassle.

  Förutom arginin, behövs de andra aminosyrorna för att bygga upp muskler och skadade vävnader. Ärtproteinet innehåller även mycket lysin, en aminosyra som det t.ex. finns mindre av i risprotein. Risprotein innehåller samtidigt mer av vissa aminosyror som ärtproteinet har mindre av. Dessa två är därför perfekta att kombinera.


  Ärtprotein för att bygga upp kroppen
  Ärtproteiner används av många som tränar för att återuppbygga muskelmassan efter ett pass, underlätta viktnedgång och ersätta en måltid. Ärtprotein är helt fritt från andra proteiner som kan vara allergiframkallande, som gluten, mjölk, ägg samt soja och det är skonsamt mot magen.

  En till två teskedar av det neutralt smakande pulvret kan blandas i drycker som juicer och smoothies eller strös över yoghurten, filen eller gröten. Det kan även blandas med frukt till en måltidsersättning och stärkande träningstillskott.

  OBS: Ärtor hör till baljväxterna, liksom jordnötter, sojabönor, lupin, bönor, kikärter och linser. Ärtor kan orsaka allergiska reaktioner. Det förekommer att den som är allergisk mot en baljväxt också reagerar mot en eller flera andra baljväxter. Det beror på att proteiner inom samma växtfamilj är snarlika. Vid allergi mot ärtor kan allergi mot jordnöt, soja, bönor, linser och/eller lupiner förekomma.


  Innehåll: Ärtprotein (Pisum sativum)
  Raw food-kvalitet: Ja
  Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
  Ursprung: Kina

  Näringsvärde per 100 g:
  Energivärde 1610 kJ/380 kcal
  Protein 78 g
  Fett 5,4 g
  - varav mättat 1,1 g
  Kolhydrater 4,8 g
  - varav sockerarter <0,1 g
  Kostfiber <0,1 g
  Natrium 1170 mg
 4. Art.nr: 1452x5
  Björksocker EKO 5kg
  Xylitol (björksocker) är en sockeralkohol som finns i många grönsaker, i frukt och i träd. Det bildas till och med i små mängder i människokroppen.

  Mest xylitol finns det i björkens sav och tillverkningen tog fart under andra världskriget i Finland, då det rådde brist på socker. I dag kommer den mesta xylitolen antingen från Finland eller från Kina. Produkten är i pulverform och trots namnet faktiskt helt luktfritt och det är även lättlösligt i vatten och alkoholer. Det finns både grovkornig och finkornig xylitol, beroende på tillverkningsmetod.

  Xylitol och tandhälsa

  Vi känner igen xylitolen från tuggummin och tandkräm och detta tack vare att många studier visat att det motverkar karies, höjer pH-värdet i munnen, kan hämma tillväxt av vissa bakterier och förebygga muntorrhet.

  Hur används xylitol?

  Xylitol är ett vitt kristalliskt substitut för vanligt socker. Det ser ut som socker och smakar faktiskt nästan som socker. Det används över hela världen som ett substitut till socker under beteckningen E967 i bland annat tuggummin, mint och annat godis.

  Så mycket bättre än vitt socker

  Xylitol är ett naturligt alternativ till socker och det har även 40 procent färre kalorier är socker. För diabetiker är björksockret populärt, eftersom det är snällare mot blodsockret. Då xylitol är värmestabil i jämförelse med kemiskt framställda sötningsmedel kan den användas till matlagning och bakning. Den kan användas rakt av utan att mängden behöver regleras, men eftersom xylitol upplevs sötare än socker räcker oftast 50–70 procent av den mängd socker som anges i receptet. OBS 1: Vid en överkonsumtion, över 400 g per dag kan det utlösa diarré.
  OBS 2: Xylitol skall EJ konsumeras av hundar då deras matsmältningskanal saknar förmåga att bryta ner det.

  Innehåll: Xylitol (sockeralkohol utvunnen från björkfiber)
  Raw food-kvalitet: Nej.
  Ekocertifiering: Nej.
  Ursprung: Finland/Kina
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-48 av 180

Sida
per sida
Sätt fallande sortering