Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

10 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Art.nr: 2093x5
  Kokosmjölkpulver EKO 5kg
  Kokosmjölkpulver
  Vårt kokosmjölkspulver kommer precis som all vår fina kokos ifrån våra samarbetspartners i Sri Lanka. Många kokosmjölkspulver innehåller olika tillsatser främst för att undvika att den klumpar sig, vi vill så mycket vi bara kan undvika tillsatser och därför är vårt pulver inte alls i lika fin pulverform som andra kanske har men går enkelt att få medgörligt genom att mosa ner med en sked eller liknande.

  Pulvret tillverkas genom att man först utvinner kokosmjölk ur de hela kokosnötterna och efter det så hettas det upp och kyls ner tills det till slut blir ett pulver.

  Kokosmjölkspulvret har många användningsområden, främst så är det en populär smaksättning i det asiatiska köket och du kan enkelt göra egen curry genom att blanda pulvret med kryddor och ha som bas i grytor mm. Många tar med sig pulvret när man ska ut på vandring då det är mycket enkelt att göra sin egen kokosmjölk bara genom att blanda upp det med vatten. Lätt och smidigt!

  Du kan helt enkelt använda pulvret på samma sätt som du använder vanlig kokosmjölk och du bestämmer tjockleken själv genom hur mycket pulver i förhållande till vätska du tar.

  Latinskt namn: Cocos nucifera
  Ingredienser: pulver av ekologisk kokosmjölk
  Ursprung: Sri Lanka
  Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

  Användning: Använd som vanlig kokosmjölk genom att blanda pulver med vatten (ca 5 msk pulver till 4 dl vatten kan vara en lagom måttstock) Tar du mindre pulver får du kokosgrädde som kan användas i efterrätter. Använd i matlagning, drycker som varm choklad eller vegansk milkshake eller ge en tropisk kokossmak till smoothies.

  Näringsvärde per 100 g:
  Energivärde: 2667kJ/637 kcal
  Fett: 50,1 g
  - varav mättat fett: 40 g
  Kolhydrater: 40,25 g
  - varav sockerarter: 8,75 g
  Fibrer: 0 g
  Protein: 6,25 g
  Salt: 125 mg
Visa som Rutnät Listvy

10 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering