Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Art.nr: K10406
  Opti3 Complete Omega 3
  Opti3 ger dig alla fördelar med rena, långkedjade fettsyror från havet, utan att du behöver oroa dig för tungmetaller, plaster eller etiska frågor som hänger samman med fiskbaserade oljor. Opti3 är vegan och garanterat fri från miljögifter då den odlas i kärl av rostfritt stål under kontrollerade förhållanden i en hexan-fri process som garanterar högsta renhet av slutprodukten.


  Opti3 ger dig:


  Omega 3 syrorna EPA, DHA, SDA & ALA.
  300 mg EPA per dagsdos / 2 kapslar.
  400 mg DHA per dagsdos / 2 kapslar.
  200 IE vegan D-vitamin per dagsdos / 2 kapslar.
  100% växtbaserade, mjuka kapslar.
  Vegetarisk & Vegan godkänd.


  Till skillnad från t.ex. linfröolja och hampaolja innehåller Opti3 kliniskt testade nivåer av EPA och DHA. Detta är viktigt eftersom många har svårt att omvandla andra växtbaserade Omega-3 fetter till den form som är direkt användbar i kroppen.

  Opti3 är säker för barn, gravida och ammande kvinnor och innehåller garanterat inga tungmetaller eller plastrester från havet.

  Alla ingredienser i Opti3 är växtbaserade och vegan, inklusive kapseln som är garanterat fri från gelatin. Opti3 är av farmaceutisk kvalité och är 100% ren.

  Dosering vuxna: 1-2 kapslar per dag som intages med mat. Det går även bra att göra hål på en kapsel och klämma ut innehållet i smoothies eller dressing till t.ex. barn eller andra som har svårt att svälja kapslar. Omega 3 har en mild blodförtunnade effekt så om du äter blodförtunnande medicin bör du kontrollera med din läkare.


  Dosering barn under 12 år: 1 kapsel per dag. Det går att tugga på kapseln och sedan spotta ut den om man ej vill svälja den.


  Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.

  Näringsinnehåll per 2 kapslar:
  EPA: 300 mg
  DHA: 500 mg
  Totalt Omega 3: 835 mg
  Vegan Vitamin D3 (kolekalciferol) 5 ug (200IE) EU RDI 100%

  Ingredienser: Opti3 komplex: mikroalgolja rik på naturlig omega 3, solrosolja och antioxidanter: rosmarinextrakt, tokoferoler och ascorbyl palmitat samt Cholecalciferol/vegan vitamin D3. Vegetabilisk kapsel: Modifierad potatisstärkelse, vegan glycerol, carrageen sjögräs, sodium carbonate.


  Allergiinformation: Opti3 innehåller naturliga antioxidanter från sojabönor dvs. det är den naturliga E-vitaminen (tokoferol) som kommer från soja. Sojan är garanterat GMO-fri. Opti3 är helt fri från socker, vete, mjölkprodukter och animaliska produkter.


  Innehåll: 60 växtbaserade kapslar med mikroalgolja.

  Opti3 innehåller algolja som odlas i kärl av rostfritt stål under kontrollerade förhållanden därför har Vegetology möjlighet att kontrollera exakt vad som händer i kompositionen och oljan är inte i riskzonen för miljögifter som är fallet med tex. fiskolja.

  För att sälja dessa produkter inom EU, måste Vegetology uppfylla förorenings kriterier som specificerats av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA). Varje parti måste testats och visat den uppfyller detta kriterium.


  Tillverkare: Vegetology, ESB Developments Ltd, England.
 2. Art.nr: 802037
  Probioform, Optiotiskt kosttillskott, 2 liter
  Vad är Probioform?


  Probioform är ett flytande bredspekturms kosttillskott med 80 olika mikroorganismer från mjölksyrebakterier, vild jäst*, samt fofsyntesbakterier.

  Probioform är ett resultat av EM-teknologin och utvecklades av Dr Hiega i Japan efter hans 30-åriga forskning i ämnet. Slutsatsen av forskningen visar att det finns bakterier i naturen och i matsmältningssystemet som arbetar med att skapa balans och har en viktig funktion för magen. Probioform kommer från 100% vegetabiliska källor, är naturlig och passerar magsyran oskadd.

  *Vildjäst finns överallt runt omkring oss; ex. på fruktskal och gröna blad. Dess funktion är att tillsammans med mjölksyra skapa tex. B vitaminer, K vitaminer och enzymer. Det finns lite utav dessa vilda jäststammar i Probioform för att den skall fungera som komplett produkt.

  Idag beror många av våra hälsoproblem på en svag eller obalanserad tarmflora, som kan ha uppstått på grund av vår moderna kosthållning, penicillinkurer eller exempelvis en stressig livsstil. Det är alltid en god idé att börja äta lite mer fibrer (finns t.ex. i färska frukter och grönsaker) och mindre raffinerat socker och fett för att hjälpa tarmbakterierna på vägen till en bättre balans. Med flytande probiotika som Probioform som är full av nyttiga mikroorganismer får du en bra komplettering till din kropps hälsa – med naturens egen lösning!

  Hur används den?

  Probioform är en flytande probiotika som kan rekommenderas till de flesta barn och vuxna, helst i samband med en måltid utspädd i ett glas med vatten. Probioform fungerar också bra att göra egen yoghurt eller syrade grönsaker med. Kan även ges till husdjur och plantor.

  Dosering vuxna: 1 tsk till 3 msk 1-3 gånger per dag, gärna i samband med måltid. Den bör spädas med vatten. En del passar det att börja med en tesked och en del med en matsked.

  Dosering barn (upp till 12 år): Barn bör börja med lägre dos; 1 halv tesked utblandad i mat eller dryck 1 till 2 gånger dagligen.

  Som dricksvattenförbättrare/vattenrening: ca 1 matsked per liter vatten, låt stå i 25-30 timmar.

  Läs detta: Börja försiktigt, kan verka laxerande i inledningskedet. Spädes helst i ett stort glas ljummet vatten. Biverkningar eller reaktioner: när man använder mjölksyrabakterier kan det till en början skapa gaser och orolig mage eller verka laxerande. Man kan då minska dosen och inta det med måltid.

  Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Personer som använder receptbelagda mediciner bör rådfråga läkare innan användning.

  Bevattning av jord och växter (ute och inne):
  10 ml per liter vatten. Vattnas ut veckovis. Kan även sprayas direkt på blad, frukter, bär och grönsaker.

  Rengöring (inne och ute):
  10-50 ml till 1/2 liter vatten. Sprayas på. Låt verka en stund. Eventuell smuts tvättas eller spolas sedan bort.


  Innehåll: Vatten, Rörsockermelass, L Plantarum, L Casei, L Bulugaricus, L Fermentum, Enzymer, Saccharmomyces Cerevisiae. Innehåller minst 10 000 CFU/ml vid tappning. Bag in box på 2 liter med vätska. Smakar lite åt vinägerhållet och är mörkbrun i färgen. Probioform är ej upphettad. Probioform har aldrig varit frystorkad eller behandlad.


  Förvaring: Probioform kan förvaras i rumstemperatur upp till 1 år. Förvaring i skafferi förlänger hållbarheten. Datum står på kartongen, det datumet gäller oavsett och kartongen är öppnad eller ej. Probioform skall förvaras mörkt, frostfritt och under 38 grader. Förvaras oåtkomlig för barn.

  Märk: Probioform skall alltid förvaras mörkt och så lufttätt som möjligt, dvs den gör sig utmärkt i lådan den kommer i. Det är bla. det som bidrar till den långa hållbarheten. Om man vill föra över det i en mindre behållare för tex. en resa rekommendera vi att man tappar det på en mörk flaska.


  Leverantör: Probioform, Sverige. Bakom produkten ligger många års forskning av Dr Higa från Japan. Produkten tillverkas i Holland utav ett EMRO godkänt labb
 3. Art.nr: 1950
  VegVit Multivitamin 90 tab
  VegVit är en unik vegetarisk & vegansk multivitamin speciellt "konstruerad" för att ge optimal upptagning och bioaktivitet. VegVit är full med viktiga näringsämnen och inkluderar Vitashine Vitamin D3.

  VegVit-innehåll utvecklades efter flera års forskning, med hjälp av de allra senaste kliniska forskningar som bekräftats av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. Vårt mål var enkelt att skapa den mest balanserade och optimerade multivitaminsammansättningen vi kunde till nytta för kropp och själ. VegVit innehåller 26 vitaminer och mineraler.

  Rekommenderad dosering:
  1 tablett per dag i samband med måltid.

  Ingredienser:

  Nutrient Per Tablet % EC RDA

  Vitamin A (as ß-Carotene & Vit A conc.) 800mcg 100%
  Vitamin D3 5mcg 100%
  Vitamin E (Natural) 12mg 100%
  Vitamin B1 (Thiamine Hcl) 1.65mg 150%
  Vitamin B2 (Riboflavin) 2.1mg 150%
  Vitamin B3 (Niacin) 16mg 100%
  Vitamin B5 (D-Calcium Pantothenate) 6mg 100%
  Vitamin B6 (Pyridoxine Hcl) 2.1mg 150%
  Vitamin B12 (as Cyanocobalamin) 50mcg 2000%
  Vitamin C 80mg 100%
  Vitamin K2 (as MK7) 75mcg 100%
  Folic Acid 400mcg 200%
  Biotin 50mcg 100%
  Coenzyme Q10 10mg N/A
  Calcium (as Carbonate) 120mg 15%
  Iron 14mg 100%
  Iodine (from Bladderwrack) 150mcg 100%
  Magnesium (as Citrate) 57mg 15%
  Zinc* 10mg 100%
  Selenium* 55mcg 100%
  Copper* 1mg 100%
  Manganese* 2mg 100%
  Chromium (as Picolinate) 40mcg 100%
  Molybdenum 50mcg 100%
  Choline Bitartrate 15mg N/A
  Inositol 15mg N/A
  Lutein 2mg N/A
  Rutin 20mg N/A
  Citrus Bioflavinoids 20mg N/A
  Mixed Carotenoids 2mg N/A
  Total Mixed plant Superfoods: 200mg N/A
  Goji Berry Extract 50mg N/A
  Blueberry Extract 30mg N/A
  Green Tea Extract 50mg N/A
  Resveratrol 50mg N/A
  Pumpkin Seed Extract 20mg N/A

  *As Amino Acid Chelates
 4. Art.nr: K10399
  VitaShine D3 Spray
  Vitashine D3

  är en unik formel baserad på 100% vegetabiliskt lavextrakt rikt på vitamin D3. Det finns många olika arter av lav, Vitahsine kommer från en noga utvald stam som vi har visat sig innehålla vitamin D3. Eftersom lav är en växtkälla, måste det först tas bort all omgivande jord. Genom att extrahera oljan ur laven, har man sedan möjlighet att säkerställa optimal renhet och tillverka en stabil vitamin D3 (kolekalciferol). Sedan testas varje sats för att mäta den exakta nivån av D3.


  D3 (Kolecalciferol) är den form av D-vitamin som produceras av kroppen vid kontakt med solljus. Många vegetabiliska tillskott av D-vitamin använder formen D2 (Ergocalciferol) som inte finns naturligt i växter eller ryggradsdjur.

  Vitashine D3 Spray är ett växtbaserat tillskott av D3. Vitashine D3 är registrerad och godkänd av flera världsomspännande organisationer, bl.a. Vegan Society och Vegetarian Society.

  Rekommenderad dagsdos: 1-5 sprayningar per dag för barn och 5-10 för vuxna. Spraya direkt i munnen eller på mat. Neutral smak. 1 spray /200 IE. 5 spray/1000 IE. 10 spray/2000 IE.


  Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


  Näringsinnehåll per spray: 200 IE vitamin D3 (kolecalciferol). RDI: 66,7%.

  Ingredienser: Diglycerider från fettsyror (från kokos), Lavextrakt rikt på vitamin D3 (kolecalciferol), naturlig E-vitamin (antioxidant) utvunnen från soja - ej genmanipulerad.


  En del är oroliga för att överdosera vitamin D, men det skall till mångdubbelt så stora doser under långa perioder för att det ska vara möjligt. Mycket vanligare är är att man äter för lite (eller solar för lite).


  Varför behöver jag D-vitamin?

  I vårt land får vi i oss D-vitamin från solen endast på sommaren (om vi vistas i solen vill säga). Enligt senare tids rön kan det därför vara viktigt att ta ett tillskott under vinterhalvåret. Många hälsofördelar har länkats med optimala nivåer d-vitamin i blodet.


  D-vitamin ingår i regleringen av omsättningen av kalcium och fosfor och är nödvändigt för all uppbyggnad av ben- och tandvävnad. Brist på D-vitamin kan bland annat leda till benskörhet och depression. D-vitamin anses vara både ett vitamin och ett hormon.

  Den vanligaste uppfattningen om D-vitamin är att det är viktigt för att reglera användningen av kalcium i kroppen genom ökat upptag, så att bl.a. skelettet kan ta till sig mer. Detta stämmer, men på senare år har man sett att D-vitamin har långt fler och kanske viktigare funktioner än så.

  Mycket av det nya intresset för D-vitamin härrör från upptäckten att kroppen har över 2700 receptorer för detta hormonliknande vitamin - inklusive i hjärnan och hjärtan. Många nya studier har gjorts och man har gjort upptäckter som går långt bortom den tidigare uppfattningen.

  Nyare studier har visat att D-vitamin hjälper till att reglera immunförsvaret, förbättra minnet och koncentrationsförmåga samt stödja matsmältningen (receptorer finns från munnen hela vägen genom tarmen). Friska D-vitaminnivåer tros även vara en faktor för att stödja bröst hälsa för kvinnor och prostata hälsa för män - något som kan vara viktigt i vår moderna tid.

  Vitamin D finns i två former; D2 och D3. Båda har visat sig vara effektiva i kliniska studier för att höja D-vitamin i blodet, MEN vitamin D3 är att föredra eftersom det är används mycket bättre i kroppen och är den form som kommer från de mest naturliga källor; solen och vår mat.

  För uppdaterad information om D-vitamin se www.vitamindcouncil.org


  Tillverkare: ESB Developments Ltd, England
 5. Art.nr: K10327
  VitaShine D3 tabletter
  D3 (Kolekalciferol) är den form av D-vitamin som produceras av kroppen vid kontakt med solljus. Många vegetabiliska tillskott av D-vitamin använder formen D2 (Ergokalciferol) som inte finns naturligt i växter eller ryggradsdjur.

  VitaShine D3 är en unik formel baserad på 100% vegetabiliskt lavextrakt rikt på vitamin D3. Det finns många olika arter av lav, Vitahsine kommer från en noga utvald stam som har visat sig innehålla vitamin D3. Eftersom lav är en växtkälla, måste det först tas bort all omgivande jord. Genom att extrahera oljan ur laven, har man sedan möjlighet att säkerställa optimal renhet och tillverka stabil vitamin D3 (kolekalciferol). Sedan testas varje sats för att mäta den exakta nivån av D3.


  VitaShine D3 är registrerad och godkänd av flera världsomspännande organisationer, bl.a. Vegan Society och Vegetarian Society.


  Rekommenderad dagsdos för vuxna: 1 tablett per dag med mat. För barn rekommenderas Vitashine D3-spray.


  Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


  Näringsinnehåll per tablett:
  D-vitamin 2500 IE RDI: 1125%

  Ingredienser: Maltodextrin, växtbaserad Lavextrakt rikt på vitamin D3 (kolecalciferol) 2500 IE per tablett, stärkelse, sackaros, kiseldioxid, antioxidanter, naturlig E-vitamin från soja, stearinsyra, magnesiumstearate. De är små vita platta tabletter.


  Förvaring: torrt och svalt.

  Varför behöver jag D-vitamin?

  I vårt land får vi i oss D-vitamin från solen endast på sommaren, om vi vistas i solen vill säga uatn solkräm. Enligt senare tids rön kan det därför vara viktigt att ta ett tillskott under vinterhalvåret. Många hälsofördelar har länkats med optimala nivåer av D-vitamin i blodet.


  D-vitamin ingår i regleringen av omsättningen av kalcium och fosfor och är nödvändigt för all uppbyggnad av ben- och tandvävnad. Brist på D-vitamin kan bland annat leda till benskörhet och depression. D-vitamin anses vara både ett vitamin och ett hormon.

  Den vanligaste uppfattningen om D-vitamin är att det är viktigt för att reglera användningen av kalcium i kroppen genom ökat upptag, så att bl.a. skelettet kan ta till sig mer. Detta stämmer, men på senare år har man sett att D-vitamin har långt fler och kanske viktigare funktioner än så.

  Mycket av intresset för D-vitamin härrör från upptäckten att kroppen har över 2700 receptorer för detta hormonliknande vitamin - inklusive i hjärnan och hjärtan. Många nya studier har gjorts och man har gjort upptäckter som går långt bortom den tidigare uppfattningen.

  Studier kring D-vitamin
  Studier har visat att D-vitamin hjälper till att reglera immunförsvaret, förbättra minnet och koncentrationsförmåga samt stödja matsmältningen (receptorer finns från munnen hela vägen genom tarmen). Friska D-vitaminnivåer tros även vara en faktor för att stödja bröst hälsa för kvinnor och prostata hälsa för män - något som kan vara viktigt i vår moderna tid.

  Vitamin D finns i två former; D2 och D3. Båda har visat sig vara effektiva i kliniska studier för att höja D-vitamin i blodet, MEN vitamin D3 är att föredra eftersom det är används mycket bättre i kroppen och är den form som kommer från de mest naturliga källor; solen och vår mat.


  Tillverkare: ESB Developments Ltd, England
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering