Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 49-96 av 417

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 7350047921114
    Carobpulver GOFL 290g EKO&RAW
    Go For Life
    Carobpulver är idealiskt för dig som längtar efter sötsaker men inte vill proppa i dig en massa ohälsosamma kakor och godis med onyttigt fett och socker.

    Utvinning och historia

    Carobträdet kan ha existerat sedan slutet av förra istiden och odlas främst för sina nyttiga bönskidor som har använts som föda i tusentals år. Ceratoniai, trädets latinska namn, är sannolikt ursprunget till ordet karat. Det syftar på ärtorna som har förvånansvärt lika vikt (ca. 0,2 g). Näringsmässigt är det dock inte själva bönorna utan bönskidorna som är värdefulla.

    Carob spelade (och spelar fortfarande) en viktig roll i flera framstående civilisationer och religioner. Den intas under judiska högtider, dricks i juiceform av muslimer under ramadan, och bilden av dess ärtskida är egyptisk hieroglyf för ”söt”.

    Carobpulver framställs varsamt och utan tillsatser av carobträdets bönskidor. Trädet som tillhör familjen baljväxter kan bli över tio meter högt och har sitt ursprung i Medelhavsområdet. I jämförelse med kakao är fetthalten mycket låg, endast 0,67 % (råa kakaobönor har en fetthalt på c:a 50 %). Man kan också välja carob i stället för kakao om man vill undvika de centralstimulerande ämnena koffein och teobromin som finns i kakao.

    Användning och recept

    Med sin låga fetthalt och naturligt söta smak fungerar carob perfekt både som ersättare för kakao och i kombination med kakao. Kakao och carob kompletterar varandra, både smak- och näringsmässigt. Carob innehåller kalcium och kakao magnesium, två mineraler som samverkar positivt i flera avseenden – bland annat genom att magnesium reglerar tillgång och användning av kalcium i cellerna.

    Med sin chokladliknande smak fungerar carob alltså perfekt även som en fettsnål samt koffein- och teobrominfri ersättare till kakao. Det passar därför utmärkt till bakning och godis och är idealt för dig som har ett starkt sug efter sötsaker men inte vill få i dig en massa fett, koffein och socker. Använd pulvret i efterrätter eller som ingrediens i läckra bakverk. Testa smakkombinationen carobpulver och kakao i ditt hemgjorda godis eller blanda en näringsrik och god dryck av carobpulver, honung och havremjölk.

    ?Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 4.6g
    Kolhydrater 88.9g
    varav sockerarter 49.1g
    Fett (g.) 0.7g
    varav fleromättat 0.2g
    Fibrer (g.) 39.8g
    Natrium (g.) 35.0g
    A-Vitamin (µg) 14.0 0.18%
    C-Vitamin (µg) 0.2 0.03%
    Vitamin-E (mg) 0.6 0.50%
    Tiamin (mg) 0.1 0.90%
    Riboflavin (mg) 0.5 3.57%
    Niacin (mg) 1.9 1.19%
    Vitamin-B6 (mg) 0.4 2.86%
    Folate (mg) 29.0
    Choline (mg) 11.9
    Kalium (mg) 827 4.14%
    Kalcium (mg) 348 4.35%
    Fosfor (mg) 79.0 1.13%
    Magnesium (mg) 54 1.44%
    Järn (mg) 2.9 2.07%
    Zink 0.9 0.90%
    Koppar 0.6 6.00%
    Mangan 0.5 2.50%
    Selen 5.3 0.96%
    Omega-3 Fatty Acids 4.0
    Omega-6 Fatty Acids 212
  2. Art.nr: 1341x2
  3. Art.nr: 7350047921008
    Chiafrön svarta GOFL 150g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Chiafrön har odlats av aztekerna, mayaindianerna och vissa nordamerikanska indianstammar i över 4000 år. Man använde det till en hel mängd olika saker, som att göra mjöl av eller pressa till olja men även ätas hela samt som ingrediens i mediciner och hälsodrycker.

    Själva ordet ”chia” betydde ursprungligen ”oljig”, och detta beror på att man sedan en lång tid tillbaka traditionellt lagt chiafrön i blöt. Då bildas en geléaktig, aningen oljig hinna runt fröna. Detta var tidigt ett populärt sätt att ”tillaga” chiafröet och än i dag är det mycket vanligt att man gör detta i stora delar av Sydamerika.

    Chiaväxten frodas i sandiga jordar och växer sig ungefär en meter hög. Den skördas mellan november och januari varefter fröna separeras från växten. Fröna går sedan igenom en avancerad reningsprocess innan de paketeras och når våra hyllor.

    Användning och recept

    Chiafrön kan ätas som de är eller blandas med flingor eller müsli i din morgonfil. Du kan även med fördel blanda dem i gröt eller i yoghurt tillsammans med andra nötter och frön för en god och nyttig start på dagen. Det går också bra att strö över fröna över sallader, pasta eller använda i andra maträtter. Fröna kan även användas i bakverk, t ex. till att göra nyttiga chokladbollar och muffins.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1772 kJ 429.2 kcal % av RDI per 10 g
    Protein (g.) 20.44g
    Kolhydrater 7.34g
    varav sockerarter 0.86g
    Fett (g.) 28.2g
    varav fleromättat 22.48g
    Fibrer (g.) 31.98g
    Natrium (g.) <0.1g
    Kalium (mg) 538 2.70%
    Kalcium (mg) 311.06 3.90%
    Fosfor (mg) 642 9.20%
    Järn (mg) 6.03 4.30%
    Magnesium (mg) 246 6.60%
    Omega 3 17.38
  4. Art.nr: 7350047920957
    Chiafrön svarta GOFL 480g EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Chiafrön har odlats av aztekerna, mayaindianerna och vissa nordamerikanska indianstammar i över 4000 år. Man använde det till en hel mängd olika saker, som att göra mjöl av eller pressa till olja men även ätas hela samt som ingrediens i mediciner och hälsodrycker.

    Själva ordet ”chia” betydde ursprungligen ”oljig”, och detta beror på att man sedan en lång tid tillbaka traditionellt lagt chiafrön i blöt. Då bildas en geléaktig, aningen oljig hinna runt fröna. Detta var tidigt ett populärt sätt att ”tillaga” chiafröet och än i dag är det mycket vanligt att man gör detta i stora delar av Sydamerika.

    Chiaväxten frodas i sandiga jordar och växer sig ungefär en meter hög. Den skördas mellan november och januari varefter fröna separeras från växten. Fröna går sedan igenom en avancerad reningsprocess innan de paketeras och når våra hyllor.

    Användning och recept

    Chiafrön kan ätas som de är eller blandas med flingor eller müsli i din morgonfil. Du kan även med fördel blanda dem i gröt eller i yoghurt tillsammans med andra nötter och frön för en god och nyttig start på dagen. Det går också bra att strö över fröna över sallader, pasta eller använda i andra maträtter. Fröna kan även användas i bakverk, t ex. till att göra nyttiga chokladbollar och muffins.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1772 kJ 429.2 kcal % av RDI per 10 g
    Protein (g.) 20.44g
    Kolhydrater 7.34g
    varav sockerarter 0.86g
    Fett (g.) 28.2g
    varav fleromättat 22.48g
    Fibrer (g.) 31.98g
    Natrium (g.) <0.1g
    Kalium (mg) 538 2.70%
    Kalcium (mg) 311.06 3.90%
    Fosfor (mg) 642 9.20%
    Järn (mg) 6.03 4.30%
    Magnesium (mg) 246 6.60%
    Omega 3 17.38
  5. Art.nr: 7350047921473
    Chlorellatabletter GOFL RAW&EKO 290g
    Go For Life
    Hälsoeffekter av chlorella

    Chlorella är väldigt rikt på b-vitaminerna B1, B2, B3 och B6. Dessa för med sig massor av hälsoeffekter som bland annat bidrar till att din syn och psykologiska funktion fungerar normalt samt minskar utmattning och trötthet. Framför allt B2 (niacin) finns i riktigt stora mängder och hjälper bland annat till att nervsystemet och slemhinnorna ska fungera som de ska. Vitamin B1 (tiamin) hjälper dessutom till att bibehålla hjärtats normala funktion. Vitamin E finns även den starkt representerad i chlorella och skyddar dina celler mot skadliga fria radikaler.

    Chlorella är dessutom rikt på mineralerna kalium, kalcium, fosfor, magnesium och framför allt järn och zink. Järn behövs bland annat för att bilda röda blodkroppar men är även viktigt för energiomsättningen samt lindrar utmattning och trötthet. Zink är en riktig supermineral som bland mycket annat bidrar till att immunförsvaret, fertiliteten och synförmågan ska fungera som normalt. Kalium hjälper bland annat till att sänka blodtrycket medan kalcium bidrar till normala tänder och normal benstomme. Magnesium kallas ibland “mirakelmineralen” då den ger en livsgnista åt våra metaboliska funktioner samt lindrar trötthet och utmattning (bland mycket annat). Fosfor bidrar även det till normal energiomsättning.

    Chlorella innehåller utöver allt detta 60% högvärdigt protein i form av 18 aminosyror, varav alla åtta essentiella aminosyrorna ingår. Detta gör chlorella till ett så kallat komplett protein med mycket god upptagningsförmåga. Protein behöver kroppen för att bygga muskler samt hålla dem i trim.

    Utvinning och historia

    Chlorella är en encellig grön mikroalg som växer i sötvatten. Den har funnits på jorden i över 540 miljoner år och innehåller mest klorofyll av alla livsmedel i världen, därav dess namn (den har en förmåga att färga alla sorters vatten den växer i vackert grönt). Men det var först för drygt hundra år sedan som algen upptäcktes av den holländske mikrobiologen M.W. Beijerinck. Forskning om dess hälsoegenskaper har sedan dess fortgåtts, framför allt i Asien där chlorella länge varit ett mycket populärt kosttillskott.

    Chlorella odlas exklusivt i färskvatten för att förskönas med så höga näringsvärden som möjligt. Inga som helst växtmedel tillsätts utan chlorellan ges sin naturliga tid att växa, vilket är runt 6 veckor. Då skördas den, för att sedan handtvättas och genomgå en omfattande torkningsprocess innan den paketeras – antingen i pulver- eller tablettform.

    Användning och recept

    Vi säljer chlorella i pulver- och tablettform. Båda produkterna är naturliga utan tillsater. Det går att äta upp till 20 tabletter om dygnet, men vi rekommenderar att du börjar med 3 och gradvis ökar dosen. Pulvret mixas med fördel i en smakrik smoothie! (Men du kan såklart även blanda in det i morgonfilen eller använda i matlagningen.)

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1448KJ/343Kcal
    Protein (g.) 61.3g
    Kolhydrater 6.9g
    varav sockerarter 1.6g
    Fett (g.) 7.8g
    varav fleromättat 3.1g
    Fibrer (g.) 16.1g
    Natrium (g.) 0.8g
    Vitamin-E (mg) 8.9 7.42%
    Tiamin (mg) 1.29 11.73%
    Riboflavin (mg) 3.1 22.14%
    Niacin (mg) 59 36.88%
    Vitamin-B6 (mg) 0.96 6.86%
    Folate (mg) 2.3
    Vitamin-B12 (mg) 0.05 0.20%
    Biotin (mg) 0.1 0.02%
    Kalium (mg) 882.5 4.41%
    Kalcium (mg) 330 4.13%
    Fosfor (mg) 1210 17.29%
    Magnesium (mg) 360 9.60%
    Järn (mg) 210 150%
    Zink 69.8 69.8%
  6. Art.nr: 7350047921121
    Chlorellatabletter GOFL RAW&EKO 90G
    Go For Life
    Hälsoeffekter av chlorella

    Chlorella är väldigt rikt på b-vitaminerna B1, B2, B3 och B6. Dessa för med sig massor av hälsoeffekter som bland annat bidrar till att din syn och psykologiska funktion fungerar normalt samt minskar utmattning och trötthet. Framför allt B2 (niacin) finns i riktigt stora mängder och hjälper bland annat till att nervsystemet och slemhinnorna ska fungera som de ska. Vitamin B1 (tiamin) hjälper dessutom till att bibehålla hjärtats normala funktion. Vitamin E finns även den starkt representerad i chlorella och skyddar dina celler mot skadliga fria radikaler.

    Chlorella är dessutom rikt på mineralerna kalium, kalcium, fosfor, magnesium och framför allt järn och zink. Järn behövs bland annat för att bilda röda blodkroppar men är även viktigt för energiomsättningen samt lindrar utmattning och trötthet. Zink är en riktig supermineral som bland mycket annat bidrar till att immunförsvaret, fertiliteten och synförmågan ska fungera som normalt. Kalium hjälper bland annat till att sänka blodtrycket medan kalcium bidrar till normala tänder och normal benstomme. Magnesium kallas ibland “mirakelmineralen” då den ger en livsgnista åt våra metaboliska funktioner samt lindrar trötthet och utmattning (bland mycket annat). Fosfor bidrar även det till normal energiomsättning.

    Chlorella innehåller utöver allt detta 60% högvärdigt protein i form av 18 aminosyror, varav alla åtta essentiella aminosyrorna ingår. Detta gör chlorella till ett så kallat komplett protein med mycket god upptagningsförmåga. Protein behöver kroppen för att bygga muskler samt hålla dem i trim.

    Utvinning och historia

    Chlorella är en encellig grön mikroalg som växer i sötvatten. Den har funnits på jorden i över 540 miljoner år och innehåller mest klorofyll av alla livsmedel i världen, därav dess namn (den har en förmåga att färga alla sorters vatten den växer i vackert grönt). Men det var först för drygt hundra år sedan som algen upptäcktes av den holländske mikrobiologen M.W. Beijerinck. Forskning om dess hälsoegenskaper har sedan dess fortgåtts, framför allt i Asien där chlorella länge varit ett mycket populärt kosttillskott.

    Chlorella odlas exklusivt i färskvatten för att förskönas med så höga näringsvärden som möjligt. Inga som helst växtmedel tillsätts utan chlorellan ges sin naturliga tid att växa, vilket är runt 6 veckor. Då skördas den, för att sedan handtvättas och genomgå en omfattande torkningsprocess innan den paketeras – antingen i pulver- eller tablettform.

    Användning och recept

    Vi säljer chlorella i pulver- och tablettform. Båda produkterna är naturliga utan tillsater. Det går att äta upp till 20 tabletter om dygnet, men vi rekommenderar att du börjar med 3 och gradvis ökar dosen. Pulvret mixas med fördel i en smakrik smoothie! (Men du kan såklart även blanda in det i morgonfilen eller använda i matlagningen.)

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1448KJ/343Kcal
    Protein (g.) 61.3g
    Kolhydrater 6.9g
    varav sockerarter 1.6g
    Fett (g.) 7.8g
    varav fleromättat 3.1g
    Fibrer (g.) 16.1g
    Natrium (g.) 0.8g
    Vitamin-E (mg) 8.9 7.42%
    Tiamin (mg) 1.29 11.73%
    Riboflavin (mg) 3.1 22.14%
    Niacin (mg) 59 36.88%
    Vitamin-B6 (mg) 0.96 6.86%
    Folate (mg) 2.3
    Vitamin-B12 (mg) 0.05 0.20%
    Biotin (mg) 0.1 0.02%
    Kalium (mg) 882.5 4.41%
    Kalcium (mg) 330 4.13%
    Fosfor (mg) 1210 17.29%
    Magnesium (mg) 360 9.60%
    Järn (mg) 210 150%
    Zink 69.8 69.8%
  7. Art.nr: 7340051811402
    Collagen Peptider Premium GOFL 175g
    Collagen Peptider Premium 175g

    Kollagen är huvudproteinet i kroppens bindväv och utgör nästan 30% av kroppens proteininnehåll. Kollagen är en trippel helix alfa-kedjor av aminosyror som bygger starka fibrer som används för kroppens struktur. I grund och botten är det ingrediens som håller allt tillsammans - ett viktigt strukturprotein som säkerställer sammanhållning, elasticitet och regenerering av alla våra bindväv, stärker kroppen och vår hud.

    Go for Lifes kollagen är tillverkat av skinnet från fisk. Fisksorterna som används för framställning av kollagenet är Tilapia och Pangasius. Fiskarna odlas utanför Sydamerika, Centralamerika, Sydostasien och Island. Odlingarna är rigoröst kontrollerade av veterinärer och är registrerade av EU för odlig av ätbar fisk.

    Näringsinnehåll per 100g:
    Energivärde 360 kcal /1530 kJ
    Fett 0g
    Kolhydrater 0g
    Kostfiber 0g
    Protein 90g
    Salt (Natrium) 240mg
    Kalcium 20mg

    Amino-acids Typical g AA/100g ProteinDD
    Alanine 9.5
    Arginine 8.9
    Aspartic acid 6.0
    Glutamic acid 11.5
    Glycine 21.2
    Histidine 1.1
    Hydroxylysine 1.0
    Hydroxyproline 10.1
    Isoleucine 1.1
    Leucine 2.7
    Lysine 3.4
    Methionine 1.4
    Phenylalanine 2.0
    Proline 10.7
    Serine 3.7
    Threonine 2.9
    Tyrosine 0.3
    Valine 2.2

    Ska jag ta kollagen på tom mage?

    Många människor gör så eftersom man behöver magsyra för att smälta proteiner så att man i teorin bryter ner kollagenet bättre i en tom mage. Men du behöver faktiskt inte ta kollagen på tom mage för att få fördelarna med kollagen.

    Kan jag ta kollagen på morgonen?

    Man kan konsumera ditt kollagentillskott på morgonen med frukost eller på kvällen innan man lägger sig. Det fungerar bäst om man har regelbundet schema och tar kollagen under flera månader. Kollagentillskott är inte en snabb fix utan det kan ta flera månader att se resultat.

    Kan kollagen få dig att gå ner i vikt?

    Kollagen kan hjälpa till. Att lägga till kollagenprotein i sin dagliga diet kan hjälpa till att stödja ben och leder. Men en hälsosam kost är bara hälften av ekvationen. Du behöver träna regelbundet för att dra full nytta av en hälsosam diet.

    Vilken mat är full av kollagen?

    Naturliga orangea grödor såsom morötter och sötpotatis är fyllda med A-vitamin som återställer kollagen som har skadats. Omega-3-rik fisk som makrill, lax och tonfisk tillsammans med kött från djur som ätit gräs (som också är hög i omega-3) skyddar fettmembranet runt hudcellerna. Man kan givetvis också ta kollagentillskott för att säkerställa att man har tillräckligt med kollagen i sin hälsosamma kost.

    Vilka livsmedel bidrar till att öka kollagenproduktionen?

    Kiwi är exceptionellt höga i vitamin C vilket är ett näringsämne som vår kropp behöver utföra pre-kollagenproduktionsfasen.

    Bär hjälper också till. Medan C-vitamin är avgörande för prekollagenproduktion, fungerar den också som en kraftfull antioxidant.

    Mandel

    Avokado

    Morötter

    Mörkgröna grönsaker

    Vitlök

    Ostron
  8. Art.nr: 1887
    Dadlar Medjool 200g EKO
    200 g av den riktiga lyxdadeln Medjool, som vi helst äter som den är...
    Lite om medjooldadlar

    Medjooldadeln är den finaste och köttigaste av dadlarna, och en riktig njutning att stoppa i munnen. Denna dadel är också mycket näringsrik - vissa ökenfolk har klarat sig i veckor på bara ett par dadlar om dagen. Den innehåller en hel del vitamin B6, koppar och mangan samt många essentiella aminosyror. Dessutom innehåller den lika mycket fibrer som grovt bröd vilket är trevligt för magen.

    Hur ska jag behandla mina medjooldadlar? Och hur ska de ätas?

    De har en tjock, men ofta mjuk konsistens i jämförelse med andra dadlar och de smakar sött som honung. Ryktet säger att den som en gång smakat dessa dadlar, aldrig vill äta några andra dadlar igen. De bör lagras kallt för bästa hållbarhet, en temperatur kring 10 grader är bra. Däremot bör de ätas i rumstemperatur för att den rätta aromen ska komma fram. Medjooldadlar kan ätas som de är, som ett mellanmål när du är på språng, eller användas i drycker, krämer, bakverk och matlagning. De är även vackra att använda som dekoration till mat. Dadlar är ett riktigt kraftpaket och Medjooldadlar smakar kungligt, precis som en pralin!

    För fler tips om dadlar (både medjool och andra) bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om dadlar:

    Dadlar, tips och recept



    Innehåll: Torkade dadlar av sorten Medjool.
    Raw food-kvalitet: Ja
    Ekocertifiering: EU Organic
    Ursprung: Israel(beroende på tillgång)
    Grundläggande näringsinformation:

    per 100 gram Medjool-dadlar
    Energivärde: 1160 kJ / 277 kcal
    Protein: 2 gram
    Fett: 0 gram
    Kolhydrater: 75 gram
    - varav sockerarter: 66 gram
    - varav kostfiber: 7 gram
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 49-96 av 417

Sida
per sida
Sätt fallande sortering