Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 97-144 av 417

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 302026
    Färsk bidrottninggelé i Manukahonung MGO 100+ 250g
    Färsk bidrottninggelé i MGO™ 100+ Manuka Honung

    Färsk bidrottninggelé som vi hämtar i våra kupor i den Nya Zeeländska vildmarken, blandas med MGO™ 100+ Manuka honung.

    Bidrottninggelé är en extremt näringsrik, krämig substans, som produceras av bin som tar hand om bidrottningen. Bidrottninggelé är den enda föda som äts av bidrottningen, och hon lever 6 år, till skillnad från vanliga bin, som livnär sig på honung och pollen och lever i 6 veckor.

    Honungen är certifierad till att innehålla åtmionstone 100mg metylglyoxal per kilo. Metylglyoxalen härrör från nektaren som bina hämtar från blommorna på Manukaträdet (Leptospermum scoparium).

    Vetenskapliga tester har påvisat att metylglyoxal är en av de organiska föreningar som naturligt förekommer i manukahonung. Emellertid så påträffas denna förening i signifikant mängd enbart i viss manukahonung och nivåerna kan variera mycket. Därför är de kontinuerliga tester och certifieringar av varje enskild omgång som man gör på Manuka Health, viktiga för att innehållet ska kunna garanteras.

    MGO™ Manuka Honung och bidrottninggelé samlas in på hållbart vis från bisamhällen i orörda områden på Nya Zeeland, med full spårbarhet från bikupa till lagerhylla.


    Innehåll: Färsk bidrottninggelé i MGO 100+ manukahonung
    Raw food-kvalitet: Ja
    Ekocertifiering: Nej
    Ursprung: Nya Zeeland

    Näringsinnehåll (per 100 g):


    Energivärde 334 kcal / 1400 kJ
    Kolhydrater 79 g
    - varav sockerarter 78 g
    Protein <1 g
    Fett 0 g
    Salt (Natrium) 12 mg
  2. Art.nr: 1489
    Fikon Guld ME RAW&EKO 200g
    Honungsöta spanska guldfikon.
    Visst är fikon fantastiska
    Guldfikon härstammar från södra Europa och de kännetecknas av ett tunt skal och ett mjukt inre. Dessa krämigt sega och söta guldfikon kommer från Extremadura-regionen i sydvästra Spanien. Ät dem
    som de är, eller använd dem i efterrätter eller annan mat.


    RÅA FIKONSTÄNGER (20st)

    Botten: 2 dl valnötter,
    2 dl mandlar, 2 ½ dl russin,
    1 krm kanel
    Kräm: 4 dl guldfikon
    (blötlagda 2h - spara spadet!),
    1 msk honung, 1 krm salt

    Kör nötter i matberedare tills du nästan får mjöl, blanda sedan i russin och kanel. tills du får en kladdig smet, och pressa ned degen i en form med bakplåtspapper. Kör sedan fikon, sirap och salt. Tillför spad tills du fått kletig konsistens. Bred smeten över botten och toppa med hackad pekan. Låt stelna i kyl och dela sedan upp.


    Innehåll: Soltorkade guldfikon (Ficus carica)
    Raw food-kvalitet: Ja
    Ekologisk: Ja, EU-ekologisk
    Ursprung: Spanien


    Hur använder jag mullbär?

    Mullbär kan blandas i müsli, smoothie, yoghurt, gröt, eller användas i bakverk och i matlagningen. Varför inte pröva mullbär på tårtan nästa gång du bakar en? Naturligtvis kan de även ätas som de är och den rekommenderade konsumtionen uppgår till 20–30 gram per dag, det vill säga en handfull.

    Smaken är söt och nötaktig, nästan som gräddkola. Mums! Därför kan de mycket väl utgöra en ersättning för godis för den som vill trappa ner på sockret eller gå ner i vikt. Inte minst för den goda smakens skull, så är det väl värt att prova mullbären och alla andra superbär som världens nyttigaste och godaste bär!
  3. Art.nr: 1544x5
    Fikon Lerida RAW&EKO 5kg
    500 gram Honungsöta spanska fikon lerida, alldeles perfekta i desserter och frukostar!
    Visst är fikon fantastiska
    Fikonträden (Ficus carica) är en av de äldsta trädarter som människor odlat och brukat. Det finns över 250 olika arter, och de kan bli flera hundra år gamla. Sedan tusentals år tillbaka finns fikonträd över hela jorden och redan under antiken började fikon användas som föda.

    Fikon står för välstånd och fruktbarhet. Vi älskar att äta dem som de är, och öppnar vi en påse blir den sällan lämnad innan den är helt slut...

    Fikonens näringssammansättning
    Fikon anses vara en av de äldsta frukterna. De är rika på kolhydrater, är basiska, innhåller fiber och enzymer som stödjer matsmältningen. Amerikanska studier av fikon visar även att de innehåller stora mängder antioxidanter som skyddar våra celler. Fikon är också en källa till kalcium som behövs för att bibehålla normal benstomme.

    Hur använder jag torkade fikon?
    Färska fikon går inte att få tag på under hela året, men i torkad form håller de länge och smakar riktigt gott. Smaken är söt och påminner om honung, därför kan du till exempel prova att göra din alldeles egna, goda fikonmarmelad eller att tillsätta fikon i müslin till frukost. Kroppen får den energikick som behövs för att klara hela dagen.

    Guldfikon går också att grilla, steka, tillsätta i sallader och använda i bakverk. I torkad form kan man enkelt ta med dem som ett extra energitillskott till träningen, jobbet eller på resan. Torkad frukt är i allmänhet ett bättre alternativ än godis, eftersom det även innehåller en hel del näringsämnen som kroppen kan dra nytta av. Till skillnad mot godis kan guldfikon avnjutas året om med gott samvete!

    Raw food-kvalitet
    I sydvästra Spanien, Extremadura, odlas dessa fikon med massvis av solljus. De odlas ekologiskt och utan svavel eller andra tillsatser som ofta används annars, och torkas långsamt under raw food-tillåtna temperaturer. Detta är hemligheten bakom deras fylliga honungssmak.
  4. Art.nr: 7350047926027
    Gojibär GOFL  EKO&RAW 150g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Legenden om hur det första gojiträdet upptäcktes i Kina tål att återberättas. För cirka 5000 år sedan försökte en läkare luska ut varför munkarna på ett litet kloster i Himalaya levde mycket längre än andra munkar i närliggande kloster. Vid brunnen hittade han en gren från ett träd som hängde ner över vattnet, och konstaterade att grenens bär regelbundet föll ner och beblandade sig med vattnet. Trädet var ett gojiträd och har sedan dess varit en del av den kinesiska läkekonsten.

    Gojibärskörden pågår mellan juni och november, varefter bären frystorkas för att bibehålla sina näringsämnen. Vi ger dig gojibär från gojibärens hem Ningxia, organiskt odlade.

    Användning och recept av Gojibär

    Enklast är att helt enkelt äta bären som de är (de är riktigt goda!), men mosade blir de en perfekt ingrediens i vilken supershake som helst! Eller varför inte använda dem som topping på filen eller morgongröten?

    Sammanfattat kan du bland annat testa dessa användningsområden:

    i müsli
    som snacks
    ha dem i te
    använda dem i grytor
    blanda ner i sallader
    använda dem som dekoration på maträtter
    mixa ner dem i smoothies

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 11.0 g
    Kolhydrater 21.0 g
    varav sockerarter 13.0 g
    Fett (g.) 1.0 g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 8.0 g
    Natrium (g.) 24.0 mg
    A-Vitamin (µg) 9000 IU 112.50%
    C-Vitamin (mg) 19.2 mg 2.40%
    Tiamin 0.1 mg 0.91%
    Riboflavin 1.3 mg 9.29%
    Kalcium (mg) 100 mg 1.25%
    Järn (mg) 9 mg 6.43%
    Kalium (mg) 840 mg 4.20%
    Zink (mg) 2.7 mg 2.70%
    Koppar (mg) 2.0 mg 20%
  5. Art.nr: 7350047926072
    Granatäppelkärnor GOFL150g EKO&RAW
    Utvinning och historia

    Granatäpplet härstammar från en region i Armenien och spred sig därifrån till Iran och norra Indien. Det har odlats i närmare 2000 år i olika delar av Mellanöstern, Medelhavsområdet och södra Asien. Karboniserade granatäpplen från Bronsåldern har hittats i staden Jeriko på Västbanken och torkade diton i en egyptisk gravkammare för guden Thot.

    Granatäpplet har varit en symbol för fruktsamhet, kunglighet, hopp och evigt liv. I antikens Grekland var det en symbol för gudinnor, till exempel Afrodite och Athena.

    I dag är granatäppelträd vanligt förekommande även i torrare klimat som i Kalifornien och södra Arizona i USA. Vi säljer de mycket näringsrika granatäppelkärnorna i torkad form.

    Användning och recept

    Du kan såklart äta dem precis som de är – mums. Men även använda dem i vilken frukt- eller energismoothie som helst, eller varför inte som ingrediens i nyttiga chokladkakor?


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 1.7 g
    Kolhydrater 18.7 g
    varav sockerarter 13.7 g
    Fett (g.) 1.2 g
    varav fleromättat <0.1g
    Fibrer (g.) 4.0 g
    Natrium (g.) 3.0 mg
    A-Vitamin (µg) 0.0 IU 15.63%
    C-Vitamin (mg) 10.2 mg 1.28%
    Vitamin E (mg) 0.6 mg 0.50%
    Vitamin K (mcg) 16.4 mcg 2.20%
    Tiamin 0.1 mg 0.91%
    Riboflavin 0.1 mg 0.71%
    Niacin 0.3 mg 0%
    Vitamin B6 0.1 mg 1%
    Folate 38.0 mcg
    Choline 7.6 mg
    Kalcium (mg) 10.0 mg 0.01%
    Järn (mg) 0.3 mg 0.21%
    Magnesium (mg) 12.0 mg 0.32%
    Fosfor (mg) 36.0 mg 0.51%
    Kalium (mg) 236 mg 1.18%
    Zink (mg) 0.4 mg 0.40%
    Koppar (mg) 0.2 mg 2%
    Mangan (mg) 0.1 mg 0.50%
    Selen (mcg) 0.5 mcg 0.09%
  6. Art.nr: 7350047921213
    Hampafrön skalade GOFL 150g EKO
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Det äldsta bevarade hampamaterialet är 8000 år gammalt. Den legendariske kinesiske kejsaren Shennong beskrev hampa som en “superört” och kung Henry VIII beundrade växten för sina repegenskaper.

    På 1700-talet blev hampaväxten tilldelad det latinska familjenamnet Cannabis sativa av den svenske botanikern Carl von Linné. Detta betyder fritt översatt “användbar hampa” och var under denna tid en del av självhushållningen där det bland annat användes till säckar, rep, tält och fiskeredskap.

    Eftersom hampa har en hög naturlig resistens mot diverse externa faktorer är den relativt lätt att odla i kontrollerad form utan att behöva tillsätta kemikalier. Efter cirka 100 dagar plockas fröna ur för att sedan torkas och silas. Hampafrön finns i flera olika former, både som skalade, oskalade samt i form av hampaproteinpulver. Det de alla har gemensamt är att de är lättanvända och fyllda av nyttigheter som proteiner, vitaminer och mineraler!

    Användning och recept

    Hampafrön fungerar perfekt som topping på morgonfilen eller som ingrediens i valfri frukt- eller energishake. Hampafrön kan även användas i bakning, strös över sallader eller fungera som ett extra tillägg i soppor och grytor.

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 2508KJ/599Kcal
    Protein (g.) 31.1g
    Kolhydrater 4.1g
    varav sockerarter 1.7g
    Fett (g.) 49.1g
    varav fleromättat 5g
    Fibrer (g.) 8.3g
    Natrium (g.) 248mg
    Vitamin D 0.06mg 0.12%
    Vitamin E 90mg 75.00%
    Thiamin 1.45mg 13.18%
    Riboflvin 0.35mg 2.50%
    Niacin 2.8mg 1.75%
    Kalium (mg) 859mg 4.30%
    Kalcium (mg) 61.67mg 0.77%
    Fosfor (mg) 1160mg 16.57%
    Järn (mg) 14mg 10%
    Mangan (mg) 7mg 35%
    Zink (mg) 11.5mg 11.50%
    Magnesium (mg) 856.5mg 22.84%
    Mangan (mg) 7mg 35%
    Omega 3 8g
    Omega 6 24
  7. Art.nr: 7350047920759
    Hampafrön skalade GOFL EKO 480g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Det äldsta bevarade hampamaterialet är 8000 år gammalt. Den legendariske kinesiske kejsaren Shennong beskrev hampa som en “superört” och kung Henry VIII beundrade växten för sina repegenskaper.

    På 1700-talet blev hampaväxten tilldelad det latinska familjenamnet Cannabis sativa av den svenske botanikern Carl von Linné. Detta betyder fritt översatt “användbar hampa” och var under denna tid en del av självhushållningen där det bland annat användes till säckar, rep, tält och fiskeredskap.

    Eftersom hampa har en hög naturlig resistens mot diverse externa faktorer är den relativt lätt att odla i kontrollerad form utan att behöva tillsätta kemikalier. Efter cirka 100 dagar plockas fröna ur för att sedan torkas och silas. Hampafrön finns i flera olika former, både som skalade, oskalade samt i form av hampaproteinpulver. Det de alla har gemensamt är att de är lättanvända och fyllda av nyttigheter som proteiner, vitaminer och mineraler!

    Användning och recept

    Hampafrön fungerar perfekt som topping på morgonfilen eller som ingrediens i valfri frukt- eller energishake. Hampafrön kan även användas i bakning, strös över sallader eller fungera som ett extra tillägg i soppor och grytor.

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 2508KJ/599Kcal
    Protein (g.) 31.1g
    Kolhydrater 4.1g
    varav sockerarter 1.7g
    Fett (g.) 49.1g
    varav fleromättat 5g
    Fibrer (g.) 8.3g
    Natrium (g.) 248mg
    Vitamin D 0.06mg 0.12%
    Vitamin E 90mg 75.00%
    Thiamin 1.45mg 13.18%
    Riboflvin 0.35mg 2.50%
    Niacin 2.8mg 1.75%
    Kalium (mg) 859mg 4.30%
    Kalcium (mg) 61.67mg 0.77%
    Fosfor (mg) 1160mg 16.57%
    Järn (mg) 14mg 10%
    Mangan (mg) 7mg 35%
    Zink (mg) 11.5mg 11.50%
    Magnesium (mg) 856.5mg 22.84%
    Mangan (mg) 7mg 35%
    Omega 3 8g
    Omega 6 24
  8. Art.nr: 1097x20
    Hampaprotein 50%  EKO 20kg
    Hampaprotein
    Hampaproteinpulver kommer från hampafrön. Det har fröets alla goda egenskaper och dessutom ett högt proteininnehåll som samtidigt är mycket lättsmält. I och med en skonsam malningsprocess som avlägsnar mycket av kolhydraterna har detta pulver bara genomgått en mekanisk process, till skillnad från exempelvis vassleproteinprodukter som är framställda med både värme och kemikalier.

    Hampaprotein är helt fritt från gluten, men fullt av vitaminer, enzymer och mineraler. Det har en optimal balans mellan omega 6 och omega 3.

    Till skillnad från andra vegetabiliska proteiner är hampaprotein dessutom fullvärdigt, vilket innebär att det liksom animaliskt protein innehåller samtliga essentiella aminosyror i tillräcklig mängd och i sådan form att vi lätt kan ta upp och tillgodogöra oss dem. Aminosyror är vad man brukar kalla kroppens byggstenar och de är nödvändiga för såväl immunförsvar och matsmältning som muskeluppbyggnad och bevarande av kroppsvävnader. Hampan är således en ypperlig proteinkälla för dig som inte vill äta kött eller för dig som styrketränar och vill ha ett naturligt alternativ till de ofta kemiskt framställda vassleproteinpulvren. (Klicka här för mer utförlig näringsinformation inklusive aminosyror.)

    Hampaprotein är perfekt att köpa för den som har känslig mage, eftersom det är helt fritt från hexan, gluten, soja och laktos.
    Hur använder jag hampaprotein?
    Blanda bara ett par skopor hampaprotein med vatten eller juice för en enkel proteindrink, mixa med färska frukter eller bär till en härlig smoothie, eller strö några skedar över salladen eller på frukostgröten. Vi blandar alltid hampaproteinpulver i våra gröna juicer, och när vi är ovanligt duktiga och tränar så åker det ner någon skopa i återhämtningsdrycken.

  9. Art.nr: 1097x5
    Hampaprotein 50% EKO 5kg
    Hampaprotein
    Hampaproteinpulver kommer från hampafrön. Det har fröets alla goda egenskaper och dessutom ett högt proteininnehåll som samtidigt är mycket lättsmält. I och med en skonsam malningsprocess som avlägsnar mycket av kolhydraterna har detta pulver bara genomgått en mekanisk process, till skillnad från exempelvis vassleproteinprodukter som är framställda med både värme och kemikalier.

    Hampaprotein är helt fritt från gluten, men fullt av vitaminer, enzymer och mineraler. Det har en optimal balans mellan omega 6 och omega 3.

    Till skillnad från andra vegetabiliska proteiner är hampaprotein dessutom fullvärdigt, vilket innebär att det liksom animaliskt protein innehåller samtliga essentiella aminosyror i tillräcklig mängd och i sådan form att vi lätt kan ta upp och tillgodogöra oss dem. Aminosyror är vad man brukar kalla kroppens byggstenar och de är nödvändiga för såväl immunförsvar och matsmältning som muskeluppbyggnad och bevarande av kroppsvävnader. Hampan är således en ypperlig proteinkälla för dig som inte vill äta kött eller för dig som styrketränar och vill ha ett naturligt alternativ till de ofta kemiskt framställda vassleproteinpulvren. (Klicka här för mer utförlig näringsinformation inklusive aminosyror.)

    Hampaprotein är perfekt att köpa för den som har känslig mage, eftersom det är helt fritt från hexan, gluten, soja och laktos.
    Hur använder jag hampaprotein?
    Blanda bara ett par skopor hampaprotein med vatten eller juice för en enkel proteindrink, mixa med färska frukter eller bär till en härlig smoothie, eller strö några skedar över salladen eller på frukostgröten. Vi blandar alltid hampaproteinpulver i våra gröna juicer, och när vi är ovanligt duktiga och tränar så åker det ner någon skopa i återhämtningsdrycken.

  10. Art.nr: 7350047920889
    Inkabär GOFL EKO RAW 480g
    Utvinning och historia

    Incabär har en lång historia som superbär i sitt hemland Peru, men blev populära i England (där de började odlas) i slutet av 1700-talet efter att de nått Europa. De spred sig vidare till Sydafrika och sedan Australien under namnet “Cape Gooseberry.” Därför trodde många att bäret hade sitt ursprung i Afrika. Bäret kallas i USA “Picchu berry” efter staden Machu Picchu och det är även därifrån det fått namnet “incabär”.

    Det starka incaträdet blir en meter högt och får krämfärgade blommor som utvecklas till små bär med orange färg. Bären växer i ett pappersliknande skal som liknar kinesiska lyktor. Även bladen används. Incabär odlas till perfektion på organiska plantager. Inga som helst besprutningar görs, och när det är dags för skörd handplockas bären innan de skuggtorkas.

    Användning och recept

    Ät incabär direkt ur påsen eller lägg dem i smoothies och desserter. Oavsett hur du äter dem är de jättegoda! De behöver ingen kylning. För dig som gillar syrligt godis är incabär ett utmärkt alternativ.

    Det går dessutom utmärkt att använda incabär som ingrediens i en hel drös maträtter, bröddegar och tårtsmetar. Eller varför inte lägga till en exotisk ingrediens i morgonmüslin? Bara att experimentera! (Om du tycker att de har för syrlig smak kan du blanda med mullbär för mer sötma.)


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1266KJ/303Kcal
    Protein (g.) 6.2g
    Kolhydrater 42.9g
    varav sockerarter 37.2g
    Fett (g.) 6.8g
    varav fleromättat 2g
    Fibrer (g.) 22.5g
    Natrium (g.) 0.14mg
  11. Art.nr: 7350047920988
    Inkabär GOFL EKO&RAW 150g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Incabär har en lång historia som superbär i sitt hemland Peru, men blev populära i England (där de började odlas) i slutet av 1700-talet efter att de nått Europa. De spred sig vidare till Sydafrika och sedan Australien under namnet “Cape Gooseberry.” Därför trodde många att bäret hade sitt ursprung i Afrika. Bäret kallas i USA “Picchu berry” efter staden Machu Picchu och det är även därifrån det fått namnet “incabär”.

    Det starka incaträdet blir en meter högt och får krämfärgade blommor som utvecklas till små bär med orange färg. Bären växer i ett pappersliknande skal som liknar kinesiska lyktor. Även bladen används. Incabär odlas till perfektion på organiska plantager. Inga som helst besprutningar görs, och när det är dags för skörd handplockas bären innan de skuggtorkas.

    Användning och recept

    Ät incabär direkt ur påsen eller lägg dem i smoothies och desserter. Oavsett hur du äter dem är de jättegoda! De behöver ingen kylning. För dig som gillar syrligt godis är incabär ett utmärkt alternativ.

    Det går dessutom utmärkt att använda incabär som ingrediens i en hel drös maträtter, bröddegar och tårtsmetar. Eller varför inte lägga till en exotisk ingrediens i morgonmüslin? Bara att experimentera! (Om du tycker att de har för syrlig smak kan du blanda med mullbär för mer sötma.)


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1266KJ/303Kcal
    Protein (g.) 6.2g
    Kolhydrater 42.9g
    varav sockerarter 37.2g
    Fett (g.) 6.8g
    varav fleromättat 2g
    Fibrer (g.) 22.5g
    Natrium (g.) 0.14mg
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 97-144 av 417

Sida
per sida
Sätt fallande sortering