Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 97-144 av 518

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 1887
    Dadlar Medjool 200g EKO
    200 g av den riktiga lyxdadeln Medjool, som vi helst äter som den är...
    Lite om medjooldadlar

    Medjooldadeln är den finaste och köttigaste av dadlarna, och en riktig njutning att stoppa i munnen. Denna dadel är också mycket näringsrik - vissa ökenfolk har klarat sig i veckor på bara ett par dadlar om dagen. Den innehåller en hel del vitamin B6, koppar och mangan samt många essentiella aminosyror. Dessutom innehåller den lika mycket fibrer som grovt bröd vilket är trevligt för magen.

    Hur ska jag behandla mina medjooldadlar? Och hur ska de ätas?

    De har en tjock, men ofta mjuk konsistens i jämförelse med andra dadlar och de smakar sött som honung. Ryktet säger att den som en gång smakat dessa dadlar, aldrig vill äta några andra dadlar igen. De bör lagras kallt för bästa hållbarhet, en temperatur kring 10 grader är bra. Däremot bör de ätas i rumstemperatur för att den rätta aromen ska komma fram. Medjooldadlar kan ätas som de är, som ett mellanmål när du är på språng, eller användas i drycker, krämer, bakverk och matlagning. De är även vackra att använda som dekoration till mat. Dadlar är ett riktigt kraftpaket och Medjooldadlar smakar kungligt, precis som en pralin!

    För fler tips om dadlar (både medjool och andra) bland annat recept, information och annat på vår pinterest anslagstavla om dadlar:

    Dadlar, tips och recept



    Innehåll: Torkade dadlar av sorten Medjool.
    Raw food-kvalitet: Ja
    Ekocertifiering: EU Organic
    Ursprung: Israel(beroende på tillgång)
    Grundläggande näringsinformation:

    per 100 gram Medjool-dadlar
    Energivärde: 1160 kJ / 277 kcal
    Protein: 2 gram
    Fett: 0 gram
    Kolhydrater: 75 gram
    - varav sockerarter: 66 gram
    - varav kostfiber: 7 gram
  2. Art.nr: 1544x12,5
    Fikon Lerida EKO 12,5kg
    Visst är fikon fantastiska
    Fikonträden (Ficus carica) är en av de äldsta trädarter som människor odlat och brukat. Det finns över 250 olika arter, och de kan bli flera hundra år gamla. Sedan tusentals år tillbaka finns fikonträd över hela jorden och redan under antiken började fikon användas som föda.

    Fikon står för välstånd och fruktbarhet. Vi älskar att äta dem som de är, och öppnar vi en påse blir den sällan lämnad innan den är helt slut...

    Fikonens näringssammansättning
    Fikon anses vara en av de äldsta frukterna. De är rika på kolhydrater, är basiska, innhåller fiber och enzymer som stödjer matsmältningen. Amerikanska studier av fikon visar även att de innehåller stora mängder antioxidanter som skyddar våra celler. Fikon är också en källa till kalcium som behövs för att bibehålla normal benstomme.

    Hur använder jag torkade fikon?
    Färska fikon går inte att få tag på under hela året, men i torkad form håller de länge och smakar riktigt gott. Smaken är söt och påminner om honung, därför kan du till exempel prova att göra din alldeles egna, goda fikonmarmelad eller att tillsätta fikon i müslin till frukost. Kroppen får den energikick som behövs för att klara hela dagen.

    Guldfikon går också att grilla, steka, tillsätta i sallader och använda i bakverk. I torkad form kan man enkelt ta med dem som ett extra energitillskott till träningen, jobbet eller på resan. Torkad frukt är i allmänhet ett bättre alternativ än godis, eftersom det även innehåller en hel del näringsämnen som kroppen kan dra nytta av. Till skillnad mot godis kan guldfikon avnjutas året om med gott samvete!

    Raw food-kvalitet
    I sydvästra Spanien, Extremadura, odlas dessa fikon med massvis av solljus. De odlas ekologiskt och utan svavel eller andra tillsatser som ofta används annars, och torkas långsamt under raw food-tillåtna temperaturer. Detta är hemligheten bakom deras fylliga honungssmak.
  3. Art.nr: 1544x5
    Fikon Lerida EKO 5kg
    Honungsöta spanska fikon lerida, alldeles perfekta i desserter och frukostar!
    Visst är fikon fantastiska
    Fikonträden (Ficus carica) är en av de äldsta trädarter som människor odlat och brukat. Det finns över 250 olika arter, och de kan bli flera hundra år gamla. Sedan tusentals år tillbaka finns fikonträd över hela jorden och redan under antiken började fikon användas som föda.

    Fikon står för välstånd och fruktbarhet. Vi älskar att äta dem som de är, och öppnar vi en påse blir den sällan lämnad innan den är helt slut...

    Fikonens näringssammansättning
    Fikon anses vara en av de äldsta frukterna. De är rika på kolhydrater, är basiska, innhåller fiber och enzymer som stödjer matsmältningen. Amerikanska studier av fikon visar även att de innehåller stora mängder antioxidanter som skyddar våra celler. Fikon är också en källa till kalcium som behövs för att bibehålla normal benstomme.

    Hur använder jag torkade fikon?
    Färska fikon går inte att få tag på under hela året, men i torkad form håller de länge och smakar riktigt gott. Smaken är söt och påminner om honung, därför kan du till exempel prova att göra din alldeles egna, goda fikonmarmelad eller att tillsätta fikon i müslin till frukost. Kroppen får den energikick som behövs för att klara hela dagen.

    Guldfikon går också att grilla, steka, tillsätta i sallader och använda i bakverk. I torkad form kan man enkelt ta med dem som ett extra energitillskott till träningen, jobbet eller på resan. Torkad frukt är i allmänhet ett bättre alternativ än godis, eftersom det även innehåller en hel del näringsämnen som kroppen kan dra nytta av. Till skillnad mot godis kan guldfikon avnjutas året om med gott samvete!

    Raw food-kvalitet
    I sydvästra Spanien, Extremadura, odlas dessa fikon med massvis av solljus. De odlas ekologiskt och utan svavel eller andra tillsatser som ofta används annars, och torkas långsamt under raw food-tillåtna temperaturer. Detta är hemligheten bakom deras fylliga honungssmak.
  4. Art.nr: 1658x5
    Guarkärnmjöl EKO 5kg
    Guarkärnmjöl EKO
    (Cyamopsis tetragonolobas)

    Ursprunget för vårt guarkärnmjöl: Indien

    Innehåller inga sulfiter.

    Guarkärnmjöl har E-nummer E412.

    Allergiinformation: Inte lämplig för dem som inte tål ärt- och baljväxter, t ex jordnötter och bönor.



    Matkvalité.

    Guarkärnmjöl utvinns ur baljor från den ettåriga baljväxten Guar som man antar ursprungligen kommer från en vildväxande, västafrikansk art, Cyamopsis senegalensis. Guar kommer ursprungligen från ordet ”Gauahar” som är ett ord på sanskrit, som betyder ko-foder.
    Guarkärnmjöl ska ha funnits med i Svenska farmakopén och sålts på apotek.

    Den kan bli 3 meter hög, men normalt sett blir den mellan 50-100 cm och kan få 30-90 fröskidor.
    I Indien och Pakistan har den odlats i flera hundra år. Vårt guarkärnmjöl är från Indien.
    Det har en neutral lukt och smak.


    De mogna, jordnötsliknande fröna mals till ett mjöl eller extraheras till guargummi. Guarkärnmjöl används som ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel som kan användas istället för gluten, men som är helt glutenfritt.
    Det passar utmärkt om man vill baka med mjöl som inte innehåller gluten.
    I glass minskar guarkärnmjöl förekomsten av iskristaller. Vidare har det bra stabilitet i lösningar som har ph mellan 3-7. Trots att guarkärnmjöl innehåller kolhydrater, så har den inga kalorier att prata om, därför kan det användas av dem som vill minska kolhydrater i kosten.

    Normalt sett används 3-5 gram guarkärnmjöl per liter.
    Om man lägger i kikärtsmjöl i det man ska göra, som även det har bindande egenskaper, så används 1 dl guarkärnmjöl till 10 dl kikärtsmjöl. Guarkärnmjöl har ungefär 8 gånger så bra förtjockande verkan jämfört med majsmjöl.

    Även härligt krämiga såser och mjuka bröd går att baka med guarkärnmjöl. Det går även att ha det i egentillverkade krämer. Man kan även göra enorma jättesåpbubblor med guarkärnmjöl i. Recept finns på internet om ni söker ”guarkärnmjöl jättesåpbubblor”. Guarkärnmjöl kan man med fördel ha i pannacotta.

    Guarkärnmjöl ska inte tas upp av kroppen, utan passerar tarmen. Den går även fint att blanda med andra naturliga förtjockningsmedel.

    Det går även att göra kosmetisk kräm med guarkärnmjöl där den fyller sin funktion som förtjockningsmedel och vattenbindare.


    Annat att tänka på innan invärtes användning av guarkärnmjöl:

    Guarkärnmjöl kan påverka upptaget av andra läkemedel, men annars finns ingen restriktion om högsta dosering angiven.

    Guarkärnmjöl ska aldrig intas torrt, då det kan svälla redan i matstrupen. Blanda i vätska och låt det ligga i den en stund, så att det sväller utanför mag- och tarmkanalen.

    Stora doser av guarkärnmjöl kan fungera laxerande. Det har använts som bulkmedel i många år.
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 97-144 av 518

Sida
per sida
Sätt fallande sortering