Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 145-192 av 417

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 7350047926089
  2. Art.nr: 7350047920780
    Kakaonibs GOFL 480g EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    En av de allra tidigaste kopplingarna mellan choklad och romantik går att spåra till maya-indianerna, som intog en kakaodryck vid giftermålsritualer. Kakaobönan hade en betydande roll i de flesta sydamerikanska kulturer, och när spanjorerna till slut lade beslag på dess hemligheter höll de dem hemliga i hundra år. På 1600-talet nådde dock bönan Frankrike, där de välbärgade drack olika typer av chokladdrycker. På 1700-talet hade chokladaffärer spridit sig till London och genom större delen av kontinenten.

    Efter att kakaobönorna skördats läggs de i lådor för att under ett par dagar fermenteras. Sedan packas de upp igen och soltorkas. Allt för att så få näringsämnen som möjligt ska försvinna innan bönorna paketeras och når din hälsohylla. Det är nämligen viktigt att kakaobönorna aldrig hettas upp över en viss temperatur, för då kan allt det nyttiga lätt gå förlorat. Det gäller till exempel kakaobönorna i chokladkakor, eftersom de rostas och inte behåller fler än 13 näringsämnen. Att jämföra med våra kakaobönors över 300!

    Användning och recept

    Man kan äta kakaonibs precis som de är som ett nyttigt snacks. De kan även med fördel strös på som topping i olika typer av smoothies och energidrycker, fruktsallader och desserter. Eller varför inte direkt i morgonfilen? Och så kan du självklart använda det till att göra choklad – choklad som både din tandläkare och PT kan rekommendera!

    Tips! Om du tycker att det smakar för beskt kan du gärna blanda med t.ex. mullbär för att få lite sötma.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 2420KJ/578Kcal
    Protein (g.) 13g
    Kolhydrater 18.2g
    varav sockerarter 1g
    Fett (g.) 50.3g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 13.4g
    Natrium (mg.) 500mg
    Kalium (mg.) 366 1.83%
    Magnesium (mg.) 272 7.25%
    Järn (mg.) 3.6 2.57%
  3. Art.nr: 7350047921091
    Kakaonibs GOFL150g RAW&EKO
    Go For Life
    Utvinning och historia

    En av de allra tidigaste kopplingarna mellan choklad och romantik går att spåra till maya-indianerna, som intog en kakaodryck vid giftermålsritualer. Kakaobönan hade en betydande roll i de flesta sydamerikanska kulturer, och när spanjorerna till slut lade beslag på dess hemligheter höll de dem hemliga i hundra år. På 1600-talet nådde dock bönan Frankrike, där de välbärgade drack olika typer av chokladdrycker. På 1700-talet hade chokladaffärer spridit sig till London och genom större delen av kontinenten.

    Efter att kakaobönorna skördats läggs de i lådor för att under ett par dagar fermenteras. Sedan packas de upp igen och soltorkas. Allt för att så få näringsämnen som möjligt ska försvinna innan bönorna paketeras och når din hälsohylla. Det är nämligen viktigt att kakaobönorna aldrig hettas upp över en viss temperatur, för då kan allt det nyttiga lätt gå förlorat. Det gäller till exempel kakaobönorna i chokladkakor, eftersom de rostas och inte behåller fler än 13 näringsämnen. Att jämföra med våra kakaobönors över 300!

    Användning och recept

    Man kan äta kakaonibs precis som de är som ett nyttigt snacks. De kan även med fördel strös på som topping i olika typer av smoothies och energidrycker, fruktsallader och desserter. Eller varför inte direkt i morgonfilen? Och så kan du självklart använda det till att göra choklad – choklad som både din tandläkare och PT kan rekommendera!

    Tips! Om du tycker att det smakar för beskt kan du gärna blanda med t.ex. mullbär för att få lite sötma.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 2420KJ/578Kcal
    Protein (g.) 13g
    Kolhydrater 18.2g
    varav sockerarter 1g
    Fett (g.) 50.3g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 13.4g
    Natrium (mg.) 500mg
    Kalium (mg.) 366 1.83%
    Magnesium (mg.) 272 7.25%
    Järn (mg.) 3.6 2.57%
  4. Art.nr: 7350047921190
    Kakaopulver GOFL290G EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    En av de allra tidigaste kopplingarna mellan choklad och romantik går att spåra till maya-indianerna, som intog en kakaodryck vid giftermålsritualer. Kakaobönan hade en betydande roll i de flesta sydamerikanska kulturer, och när spanjorerna till slut lade beslag på dess hemligheter höll de dem hemliga i hundra år. På 1600-talet nådde dock bönan Frankrike, där de välbärgade drack olika typer av chokladdrycker. På 1700-talet hade chokladaffärer spridit sig till London och genom större delen av kontinenten.

    Efter att kakaobönorna skördats läggs de i lådor för att under ett par dagar fermenteras. Sedan packas de upp igen och soltorkas. Allt för att så få näringsämnen som möjligt ska försvinna innan bönorna paketeras och når din hälsohylla. Det är nämligen viktigt att kakaobönorna aldrig hettas upp över en viss temperatur, för då kan allt det nyttiga lätt gå förlorat. Det gäller till exempel kakaobönorna i chokladkakor, eftersom de rostas och inte behåller fler än 13 näringsämnen. Att jämföra med våra kakaobönors över 300!

    Användning och recept

    Kakaopulver blandas med fördel i olika typer av smoothies och energidrycker, fruktsallader och desserter. Eller varför inte direkt i morgonfilen? Och så kan du självklart använda det till att göra choklad – choklad som både din tandläkare och PT kan rekommendera!

    Tips! Om du tycker att det smakar för beskt kan du gärna blanda med t.ex. mullbär för att få lite sötma.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 19.6 g
    Kolhydrater 57.9 g
    varav sockerarter 1.8 g
    Fett (g.) 13.7 g
    varav fleromättat 0.4 g
    Fibrer (g.) 33.2 g
    Natrium (g.) 21.0 mg
    Vitamin E (mg) 0.1 mg 0.08%
    Vitamin K (mcg) 2.5 mcg 0.33%
    Tiamin 0.1 mg 0.91%
    Riboflavin 0.2 mg 1.43%
    Niacin 2.2 mg 1.38%
    Vitamin B6 0.1 mg 0.71%
    Folate 32.0 mcg
    Choline 12.0 mg 2.70%
    Kalcium (mg) 128 mg 1.60%
    Järn (mg) 13.9 mg 9.93%
    Magnesium (mg) 499 mg 13.31%
    Fosfor (mg) 734 mg 10.49%
    Kalium (mg) 1524 mg 7.62%
    Zink (mg) 6.8 mg 6.80%
    Koppar (mg) 3.8 mg 38%
    Mangan (mg) 3.8 mg 19%
    Selen (mcg) 14.3 mcg 2.60%
  5. Art.nr: 7350047926119
    Kakaosmör pellets GOFL Raw&Eko 240G
    Go For Life
    Utvinning och historia

    En av de tidigaste kopplingarna mellan choklad och romantik går att spåra till Mayaindianerna, som intog en kakaodryck vid sina giftermålsritualer. Kakaobönan hade en betydande roll i de flesta sydamerikanska kulturer, och när spanjorerna till slut lade beslag på dess hemligheter höll de dem hemliga i mer än hundra år. På 1600-talet nådde dock bönan Frankrike, där framför allt de välbärgade drack olika typer av chokladdrycker både för smakens och hälsans skull. På 1700-talet hade chokladaffärer spridit sig genom större delen av kontinenten till London.

    Efter att kakaobönorna skördats läggs de i lådor för att fermenteras, vilket brukar ta ett par dagar. Sedan packas de upp igen och soltorkas. Allt för att så få näringsämnen som möjligt ska försvinna. Nästa steg i processen är att plocka bort både skalen och nibbs, och kakaosmöret framställs genom att man pressar ihop massan som återstår. Smöret rinner då ut och kakaopastan återstår.

    Användning och recept

    Kakaosmör är med sin ljuvligt tunga arom och lätt bittra smak idealiskt för att göra chokladkakor – nyttiga sådana, såklart (du lägger helt enkelt bara till kakaopulver). Tycker du att smaken blir lite väl bitter kan du söta upp den med lite kokosnötnektar, fruktpulver eller torkade bär. Kakaosmör är dessutom bra för huden och kan användas som massageolja eller hudkräm.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 0.0 g
    Kolhydrater 0.0 g
    varav sockerarter 0.0 g
    Fett (g.) 100 g
    varav fleromättat 3.0 g
    Fibrer (g.) 0.0 g
    Natrium (g.) 0.0 g
    Vitamin E (mg)td> 1.8 mg 1.50%
    Vitamin K (mcg) 24.7 mcg 3.29%
    Choline 0.3 mg
    Total Omega-3 fatty acids 100 mg
    Total Omega-6 fatty acids 2800 mg
  6. Art.nr: 1292x1
  7. Art.nr: 1488
    Kelppulver ME RAW&EKO 125g
    Vad är kelp och vad är kombu?

    Kombu är en brunalg som växer i varma, näringsrika, grunda vatten i kustregioner. Den växer snabbt och vissa arter kan bli upp till 80 meter höga. Därför är den lätt att skörda och den har flera användningsområden.

    Kelp är benämning på den torkade och malda kombun.

    Alginat som utvinns ur kelp används inom livsmedelsindustrin som förtjockningsmedel i glass, sylt och tandkräm. Kelp innehåller också höga halter glutamat som är en känd smakförstärkare i livsmedel (ej att förväxla med den kemiskt mindre trevliga varianten av glutamat, den som finns i kelp är helt naturlig).

    Näringsinnehåll i kelp

    Algen är rik på mineral och spårelement som fosfor, koppar, kalcium, natrium, zink, A, B, C och E-vitamin, som den upptar ur det omgivande vattnet. Kelp anses vara ett av de mineralrikaste livsmedlen som finns. Framförallt är algen rik på jod (573 µg/g) som normaliserar produktionen av sköldkörtelhormoner och skyddar sköldkörteln, som också ansvarar för reglering av kroppstemperatur och kroppens metabolism.

    Jod i naturlig form anses också upptas bättre av kroppen än den jod som finns i kemiskt framställda preparat. I Skandinavien är jodbrist utbrett, eftersom vi inte konsumerar så stora mängder fisk, som till exempel i Japan.

    Hur använder jag kelppulver?

    Pulvret kan strös i sallader, soppor eller användas som krydda i matlagningen för en kryddig havsaroma. Det går lika bra att blanda det i vatten eller juice och dricka det som det är och kroppen kommer tacka dig för all näring.

    Att mixa en halv till en tesked kelppulver i en smoothie är ett väldigt lätt sätt att få i sig sina alger utan att det märks särskilt mycket. Det kan också vara gott att använda kelp som salt i röror ger en liten havssmak och det kan vara passande ibland. Till exempel när man lagar maki eller tonfisk.
  8. Art.nr: 1474x5
    Kelppulver RAW&EKO 5kg
    Vad är kelp och vad är kombu?

    Kombu är en brunalg som växer i varma, näringsrika, grunda vatten i kustregioner. Den växer snabbt och vissa arter kan bli upp till 80 meter höga. Därför är den lätt att skörda och den har flera användningsområden.

    Kelp är benämning på den torkade och malda kombun.

    Alginat som utvinns ur kelp används inom livsmedelsindustrin som förtjockningsmedel i glass, sylt och tandkräm. Kelp innehåller också höga halter glutamat som är en känd smakförstärkare i livsmedel (ej att förväxla med den kemiskt mindre trevliga varianten av glutamat, den som finns i kelp är helt naturlig).

    Näringsinnehåll i kelp

    Algen är rik på mineral och spårelement som fosfor, koppar, kalcium, natrium, zink, A, B, C och E-vitamin, som den upptar ur det omgivande vattnet. Kelp anses vara ett av de mineralrikaste livsmedlen som finns. Framförallt är algen rik på jod (573 µg/g) som normaliserar produktionen av sköldkörtelhormoner och skyddar sköldkörteln, som också ansvarar för reglering av kroppstemperatur och kroppens metabolism.

    Jod i naturlig form anses också upptas bättre av kroppen än den jod som finns i kemiskt framställda preparat. I Skandinavien är jodbrist utbrett, eftersom vi inte konsumerar så stora mängder fisk, som till exempel i Japan.

    Hur använder jag kelppulver?

    Pulvret kan strös i sallader, soppor eller användas som krydda i matlagningen för en kryddig havsaroma. Det går lika bra att blanda det i vatten eller juice och dricka det som det är och kroppen kommer tacka dig för all näring.

    Att mixa en halv till en tesked kelppulver i en smoothie är ett väldigt lätt sätt att få i sig sina alger utan att det märks särskilt mycket. Det kan också vara gott att använda kelp som salt i röror ger en liten havssmak och det kan vara passande ibland. Till exempel när man lagar maki eller tonfisk.

    Här är ett recept inspirerat av Alissa Cohens bok Living on Live food:

    RÅ BLOMKÅLSKRÄM MED KELP (ca 4 pers)

    1 dl linfrön
    (blötlagda 1 timme)
    2 dl vatten
    2 tsk miso
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk kelppulver
    1/2 blomkålshuvud
    1/2 blomkålshuvud
    2 msk tahinijuice från 2 citroner

    Blötlägg linfröna i vattnet i 1 timme. Stoppa sedan i en mixer med blomkål, tahini, citronjuice, miso, vitlök och kelp, och kör tills det blir en slät kräm. Ät krämen till sallad, bröd eller annat.


    Innehåll: Pulver av torkad kombualg, kelp (Ascophyllum nodosum).
    Raw food-kvalitet: Ja
    Ekocertifiering: EU-ekologisk
    Ursprung: Kanada


    Näringsinnehåll per 100 g

    Energi 1607 kJ/381 kcal
    Fett 3,6 g
    - varav mättat 1 g
    Kolhydrater 62,8 g
    -varav sockerarter 1,2 g
    Protein 4,9 g
    Fiber 8,4 g
    Salt 0,01 g
  9. Art.nr: 1360x11,34
    Kokoschips Rostade EKO 11,34kg
    Kokoschips - ekologiska och rostade
    Kokosnöten, som egentligen klassas som en s.k. stenfrukt, har gett upphov till en rad olika livsmedel och användningsområden. Kokospalmens frukter är unika med att exempelvis innehålla en stor mängd vätska - kokosvatten - i sitt inre. Detta tappas och säljs över hela världen. Kokosköttet kan malas och pressas med hett vatten för att tillverka kokosmjölk och kokosgrädde. Ur kokosköttet pressas också kokosolja, som kan användas i allt från stekning och bakning till hudvårdsprodukter och smörjning. Det yttre skalet på kokosnöten kan användas som fiber för dörrmattor och borstar, och av det inre skalet kan man tillverka skålar, skedar och smycken.

    Våra smarriga rostade kokoschips tillverkas genom att färskt kokoskött skivas i tunna strimlor, varefter det rostas försiktigt för att få en perfekt avvägd smak av kokosarom, krämighet och den rostade tonen.

    Näringsinnehåll i kokoschips
    Kokoschipsen består enbart av kokoskött. Torkat kokoskött innehåller ungefär en tredjedel fett och en tredjedel kolhydrater. Proteinmängden är ca 4 g per 100 gram kokoschips och innehållet av järn är ca 2 mg/100 gram, vilket motsvarar ca 25% av dagsbehovet.
    Över 90% av fettet i kokosen är mättat och detta gör att fettet är stabilt även vid kraftig uppvärmning. Kanske har du hört att man ska undvika mättat fett? Visst ligger det något i det, men det mättade fettet i just kokos består till störst andel av laurylsyra. Denna fettsyra har en mellanlång molekylstruktur och anses vara det mättade fett som är lättast att bryta ned. Den menas också ha antimakrobiella och antifungala egenskaper.
  10. Art.nr: 1360x2
    Kokoschips Rostade EKO 2kg
    Kokoschips - ekologiska och rostade
    Kokosnöten, som egentligen klassas som en s.k. stenfrukt, har gett upphov till en rad olika livsmedel och användningsområden. Kokospalmens frukter är unika med att exempelvis innehålla en stor mängd vätska - kokosvatten - i sitt inre. Detta tappas och säljs över hela världen. Kokosköttet kan malas och pressas med hett vatten för att tillverka kokosmjölk och kokosgrädde. Ur kokosköttet pressas också kokosolja, som kan användas i allt från stekning och bakning till hudvårdsprodukter och smörjning. Det yttre skalet på kokosnöten kan användas som fiber för dörrmattor och borstar, och av det inre skalet kan man tillverka skålar, skedar och smycken.

    Våra smarriga rostade kokoschips tillverkas genom att färskt kokoskött skivas i tunna strimlor, varefter det rostas försiktigt för att få en perfekt avvägd smak av kokosarom, krämighet och den rostade tonen.

    Näringsinnehåll i kokoschips
    Kokoschipsen består enbart av kokoskött. Torkat kokoskött innehåller ungefär en tredjedel fett och en tredjedel kolhydrater. Proteinmängden är ca 4 g per 100 gram kokoschips och innehållet av järn är ca 2 mg/100 gram, vilket motsvarar ca 25% av dagsbehovet.
    Över 90% av fettet i kokosen är mättat och detta gör att fettet är stabilt även vid kraftig uppvärmning. Kanske har du hört att man ska undvika mättat fett? Visst ligger det något i det, men det mättade fettet i just kokos består till störst andel av laurylsyra. Denna fettsyra har en mellanlång molekylstruktur och anses vara det mättade fett som är lättast att bryta ned. Den menas också ha antimakrobiella och antifungala egenskaper.
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 145-192 av 417

Sida
per sida
Sätt fallande sortering