Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 145-192 av 532

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 1097x20
    Hampaprotein 50% EKO 20kg
    Hampaprotein
    Hampaproteinpulver kommer från hampafrön. Det har fröets alla goda egenskaper och dessutom ett högt proteininnehåll som samtidigt är mycket lättsmält. I och med en skonsam malningsprocess som avlägsnar mycket av kolhydraterna har detta pulver bara genomgått en mekanisk process, till skillnad från exempelvis vassleproteinprodukter som är framställda med både värme och kemikalier.

    Hampaprotein är helt fritt från gluten, men fullt av vitaminer, enzymer och mineraler. Det har en optimal balans mellan omega 6 och omega 3.

    Till skillnad från andra vegetabiliska proteiner är hampaprotein dessutom fullvärdigt, vilket innebär att det liksom animaliskt protein innehåller samtliga essentiella aminosyror i tillräcklig mängd och i sådan form att vi lätt kan ta upp och tillgodogöra oss dem. Aminosyror är vad man brukar kalla kroppens byggstenar och de är nödvändiga för såväl immunförsvar och matsmältning som muskeluppbyggnad och bevarande av kroppsvävnader. Hampan är således en ypperlig proteinkälla för dig som inte vill äta kött eller för dig som styrketränar och vill ha ett naturligt alternativ till de ofta kemiskt framställda vassleproteinpulvren. (Klicka här för mer utförlig näringsinformation inklusive aminosyror.)

    Hampaprotein är perfekt att köpa för den som har känslig mage, eftersom det är helt fritt från hexan, gluten, soja och laktos.
    Hur använder jag hampaprotein?
    Blanda bara ett par skopor hampaprotein med vatten eller juice för en enkel proteindrink, mixa med färska frukter eller bär till en härlig smoothie, eller strö några skedar över salladen eller på frukostgröten. Vi blandar alltid hampaproteinpulver i våra gröna juicer, och när vi är ovanligt duktiga och tränar så åker det ner någon skopa i återhämtningsdrycken.

  2. Art.nr: 1097x5
    Hampaprotein 50% EKO 5kg
    Hampaprotein
    Hampaproteinpulver kommer från hampafrön. Det har fröets alla goda egenskaper och dessutom ett högt proteininnehåll som samtidigt är mycket lättsmält. I och med en skonsam malningsprocess som avlägsnar mycket av kolhydraterna har detta pulver bara genomgått en mekanisk process, till skillnad från exempelvis vassleproteinprodukter som är framställda med både värme och kemikalier.

    Hampaprotein är helt fritt från gluten, men fullt av vitaminer, enzymer och mineraler. Det har en optimal balans mellan omega 6 och omega 3.

    Till skillnad från andra vegetabiliska proteiner är hampaprotein dessutom fullvärdigt, vilket innebär att det liksom animaliskt protein innehåller samtliga essentiella aminosyror i tillräcklig mängd och i sådan form att vi lätt kan ta upp och tillgodogöra oss dem. Aminosyror är vad man brukar kalla kroppens byggstenar och de är nödvändiga för såväl immunförsvar och matsmältning som muskeluppbyggnad och bevarande av kroppsvävnader. Hampan är således en ypperlig proteinkälla för dig som inte vill äta kött eller för dig som styrketränar och vill ha ett naturligt alternativ till de ofta kemiskt framställda vassleproteinpulvren. (Klicka här för mer utförlig näringsinformation inklusive aminosyror.)

    Hampaprotein är perfekt att köpa för den som har känslig mage, eftersom det är helt fritt från hexan, gluten, soja och laktos.
    Hur använder jag hampaprotein?
    Blanda bara ett par skopor hampaprotein med vatten eller juice för en enkel proteindrink, mixa med färska frukter eller bär till en härlig smoothie, eller strö några skedar över salladen eller på frukostgröten. Vi blandar alltid hampaproteinpulver i våra gröna juicer, och när vi är ovanligt duktiga och tränar så åker det ner någon skopa i återhämtningsdrycken.

  3. Art.nr: 1384x25
    Jordmandel/Chufanuts RAW&EKO 25kg
    Söta och goda jordmandlar med mångtusenårig historia i Egypten

    Biologi och odling
    Jordmandel (äver känd internationellt som tigernut eller chufa) är ett halvgräs som har näringsrika och goda rotknölar. Den har ett tuvliknande växtsätt och blir 40-50 cm hög. Det finns många varianter av jordmandel och vissa kan odlas i Sverige. De är frostkänsliga och övervintrar sällan om man inte kan förvara plantorna frostfritt. Blommorna, som är oregelbundna till storleken, är grön- eller gulaktiga. Jordmandeln sätts i april-maj och skördas sen höst. För mer information om odling se www.jordmandel.se??.

    Historik
    Jordmandel är en mycket gammal kulturväxt, dokumenterad redan för 4000 år sedan i Egypten. Därmed är den en av de äldsta kända odlade grödorna i världen. Den lär ha kommit till Spanien runt 700 e Kr. och odlas nu där kommersiellt, särskilt i trakten runt Valencia. Odling förekommer även i Nordafrika och i USA, Mexico och delar av Asien.??

    Användning
    Det är växtens rotknölar som kallas jordmandel, chufa på spanska. Den råa knölen har en lite seg tuggkonsistens och smakar som ett mellanting mellan kokos och mandel. Efter skörden tvättas jordmandeln och torkas för att kunna förvaras under längre perioder.
    Jordmandel kan användas rå eller tillagad. De råa, torkade knölarna kan ätas som de är (gärna blötlagda för att få en mjukare konsistens) eller malas till mjöl som kan användas vid bakning. Den kan användas på samma sätt som mandel. Man kan också pressa oljan ur jordmandel.
    Det traditionella är dock att göra en s.k. Horchata de Chufa, en näringsrik och hälsosam dryck. Horchata de Chufa är jordmandel mixad med vatten till en ”jordmandelmjölk” och är en vanlig dryck i Valenciaområdet. Den serveras kyld.??

    Jordmandelns näringsinnehåll
    Jordmandel är rik på vitaminer, mineraler och fibrer och är glutenfritt. Kolhydratinnehållet består till största delen av stärkelse och fettsyrorna är liknande olivoljans. Den har ett lågt GI (glykemiskt index).
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 145-192 av 532

Sida
per sida
Sätt fallande sortering