Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 193-240 av 473

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 1360x2
    Kokoschips Rostade EKO 2kg
    Kokoschips - ekologiska och rostade
    Kokosnöten, som egentligen klassas som en s.k. stenfrukt, har gett upphov till en rad olika livsmedel och användningsområden. Kokospalmens frukter är unika med att exempelvis innehålla en stor mängd vätska - kokosvatten - i sitt inre. Detta tappas och säljs över hela världen. Kokosköttet kan malas och pressas med hett vatten för att tillverka kokosmjölk och kokosgrädde. Ur kokosköttet pressas också kokosolja, som kan användas i allt från stekning och bakning till hudvårdsprodukter och smörjning. Det yttre skalet på kokosnöten kan användas som fiber för dörrmattor och borstar, och av det inre skalet kan man tillverka skålar, skedar och smycken.

    Våra smarriga rostade kokoschips tillverkas genom att färskt kokoskött skivas i tunna strimlor, varefter det rostas försiktigt för att få en perfekt avvägd smak av kokosarom, krämighet och den rostade tonen.

    Näringsinnehåll i kokoschips
    Kokoschipsen består enbart av kokoskött. Torkat kokoskött innehåller ungefär en tredjedel fett och en tredjedel kolhydrater. Proteinmängden är ca 4 g per 100 gram kokoschips och innehållet av järn är ca 2 mg/100 gram, vilket motsvarar ca 25% av dagsbehovet.
    Över 90% av fettet i kokosen är mättat och detta gör att fettet är stabilt även vid kraftig uppvärmning. Kanske har du hört att man ska undvika mättat fett? Visst ligger det något i det, men det mättade fettet i just kokos består till störst andel av laurylsyra. Denna fettsyra har en mellanlång molekylstruktur och anses vara det mättade fett som är lättast att bryta ned. Den menas också ha antimakrobiella och antifungala egenskaper.
  2. Art.nr: 1913
    Lakritsextraktspulver (ej EKO) 1kg
    Lakritsroten är en art i familjen ärtväxter, och extraktet från denna utgör basen i riktigt lakritsgodis.

    Vad är egentligen lakrits?

    I Sverige konsumerar vi ca 1 kilo lakrits per person och år vilket är betydligt mer än i övriga Europa. Varför just detta svarta livsmedel har en sådan effekt på oss nordbor, är det ingen som riktigt vet. Vad man däremot vet är att lakrits kommer från lakritsroten (Glycyrrhiza glabra), som ingår i familjen ärtväxter. Den är en 1-2 meter hög buskliknande växt som finns från östra och södra Europa ner till Asien och dessutom odlas den i Frankrike och Tyskland. Den har odlas i Europa sedan 1200-talet och den måste vara minst tre år gammal innan den kan skördas.

    Den växer med meterlånga rötter och det är just roten som används i drycker, godis, läkemedel eller tobak. Lakrits kan antingen ha en söt eller salt smak och den tillhör våra äldsta och vanligaste aromer. I torkad form kan lakritsrot hittats i hälsofackhandeln och i Kina har den länge använts inom kinesisk medicin. Som läkeväxt har den faktiskt 4000 år på nacken och tidigare fanns den på apoteken i Sverige.

    Hur ska jag använda lakritsrotspulver?

    Pulvret kan brukas i te, lakritsshots, fudge, kola och andra bakverk och det sägs faktiskt smaka som turkisk peppar.


    Innehåll: Ekologisk* pulveriserad lakritsrot. (Glycyrrhiza glabra). *EU-ekologisk.
    Raw food-kvalitet: ej garanterad.
    Ursprung: Egypten, ompackade i Sverige.
    Användning: Exempelvis i örtteer, eller i bakverk och glass
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 193-240 av 473

Sida
per sida
Sätt fallande sortering