Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 193-240 av 417

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 7350047926263
    Korngräs NZ GOFL 90g EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Korngräs har länge förtärts av diverse historiska jättecivilisationer såsom romarna och de gamla egyptierna, och det sägs att den första odlingen av gräset kan ha skett så långt tillbaka som 7000 f.Kr. Korngräs förekommer även i flera berättelser i bibeln. Det dröjde dock till 1970-talet innan korngräs på allvar etablerade sig som kosttillskott i västvärlden.

    Vårt korngräs odlas under varmt solljus i rik, organisk jord i Nya Zeeland. Efter 4-5 månader, när gräset precis nått “vuxen” ålder, skördas det när näringsämnena är som flest. De bästa exemplaren väljs då ut för att sedan torkas och malas i en frysprocess innan det paketeras.

    Användning och recept

    Korngräspulver är enkelt att blanda med i stort sett vad som helst – direkt i ett glas varmt eller kallt vatten eller i valfri frukt- eller grönsaksshake. Blandar man det med vatten får man faktiskt en riktigt spännande och smakrik korngräsjuice! Man kan även strö på pulvret på i stort sett vilken maträtt som helst.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 725KJ/171Kcal % av RDI per 10 g
    Protein (g.) 24g
    Kolhydrater 14.3g
    varav sockerarter 2.9g
    Fett (g.) 2g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 47.7g
    Natrium (g.) 0.1g
    Vitamin-E (mg) 6.8 5.67%
    Vitamin-C (mg) 191 23.88%
    Riboflavin (mg) 2.41 17.21%
    Niacin (mg) 6.07 3.79%
    Vitamin-B6 (mg) 1.26 9.00%
    Folate (mg) 1.3
    Kalium (mg) 4300 22%
    Kalcium (mg) 330 4%
    Fosfor (mg) 430 6.12%
    Magnesium (mg) 180 4.80%
    Järn (mg) 10 7.14%
    Koppar (mg) 0.72 7.20%
    Mangan (mg) 5.4 27.00%
    Molybden (mg) 0.04 0.01%
  2. Art.nr: 7350047921572
    Korngräspulver GOFL EKO&RAW 290g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Korngräs har länge förtärts av diverse historiska jättecivilisationer såsom romarna och de gamla egyptierna, och det sägs att den första odlingen av gräset kan ha skett så långt tillbaka som 7000 f.Kr. Korngräs förekommer även i flera berättelser i bibeln. Det dröjde dock till 1970-talet innan korngräs på allvar etablerade sig som kosttillskott i västvärlden.

    Vårt korngräs odlas under varmt solljus i rik, organisk jord i Nya Zeeland. Efter 4-5 månader, när gräset precis nått “vuxen” ålder, skördas det när näringsämnena är som flest. De bästa exemplaren väljs då ut för att sedan torkas och malas i en frysprocess innan det paketeras.

    Användning och recept

    Korngräspulver är enkelt att blanda med i stort sett vad som helst – direkt i ett glas varmt eller kallt vatten eller i valfri frukt- eller grönsaksshake. Blandar man det med vatten får man faktiskt en riktigt spännande och smakrik korngräsjuice! Man kan även strö på pulvret på i stort sett vilken maträtt som helst.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 725KJ/171Kcal % av RDI per 10 g
    Protein (g.) 24g
    Kolhydrater 14.3g
    varav sockerarter 2.9g
    Fett (g.) 2g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 47.7g
    Natrium (g.) 0.1g
    Vitamin-E (mg) 6.8 5.67%
    Vitamin-C (mg) 191 23.88%
    Riboflavin (mg) 2.41 17.21%
    Niacin (mg) 6.07 3.79%
    Vitamin-B6 (mg) 1.26 9.00%
    Folate (mg) 1.3
    Kalium (mg) 4300 22%
    Kalcium (mg) 330 4%
    Fosfor (mg) 430 6.12%
    Magnesium (mg) 180 4.80%
    Järn (mg) 10 7.14%
    Koppar (mg) 0.72 7.20%
    Mangan (mg) 5.4 27.00%
    Molybden (mg) 0.04 0.01%
  3. Art.nr: 1913
    Lakritspulver (ej EKO) 1kg
    Lakritsroten är en art i familjen ärtväxter, och extraktet från denna utgör basen i riktigt lakritsgodis.

    Vad är egentligen lakrits?

    I Sverige konsumerar vi ca 1 kilo lakrits per person och år vilket är betydligt mer än i övriga Europa. Varför just detta svarta livsmedel har en sådan effekt på oss nordbor, är det ingen som riktigt vet. Vad man däremot vet är att lakrits kommer från lakritsroten (Glycyrrhiza glabra), som ingår i familjen ärtväxter. Den är en 1-2 meter hög buskliknande växt som finns från östra och södra Europa ner till Asien och dessutom odlas den i Frankrike och Tyskland. Den har odlas i Europa sedan 1200-talet och den måste vara minst tre år gammal innan den kan skördas.

    Den växer med meterlånga rötter och det är just roten som används i drycker, godis, läkemedel eller tobak. Lakrits kan antingen ha en söt eller salt smak och den tillhör våra äldsta och vanligaste aromer. I torkad form kan lakritsrot hittats i hälsofackhandeln och i Kina har den länge använts inom kinesisk medicin. Som läkeväxt har den faktiskt 4000 år på nacken och tidigare fanns den på apoteken i Sverige.

    Hur ska jag använda lakritsrotspulver?

    Pulvret kan brukas i te, lakritsshots, fudge, kola och andra bakverk och det sägs faktiskt smaka som turkisk peppar.


    Innehåll: Ekologisk* pulveriserad lakritsrot. (Glycyrrhiza glabra). *EU-ekologisk.
    Raw food-kvalitet: ej garanterad.
    Ursprung: Egypten, ompackade i Sverige.
    Användning: Exempelvis i örtteer, eller i bakverk och glass
  4. Art.nr: 7350047921282
    Lucumapulver GOFL 90g EKO RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Lucuma har en lång och riktigt spännande historia. I Chiles, Perus och Ecuadors högländer användes frukten flitigt både i handel och i diverse religiösa ceremonier. Även Inkariket brukade frukten, och det är från deras språk den fått sitt namn. Européerna noterade fruktens existens i diverse upptäcktsresor både på 1500- och 1700-talet, men det var inte förrän 1915 som den togs med tillbaka – då av amerikanerna, som hittade den i den gamla Inkastaden Ollantaytambo. Idag är lucuma populär framför allt i Peru, där dess glassmak är mer omtyckt än jordgubb och vanilj!

    Lucuma odlas under kontrollerade former och när frukten faller från träden plockas den upp och läggs i hö – detta eftersom den fortfarande är hård både på in- och utsidan. Efter ett tag har frukten mjukats upp och torkas nu innan den mals ner till ett finkornigt pulver och paketeras.

    Användning och recept

    Eftersom frukten smakar så pass gott (den har bland annat liknats vid sirap, kola och vanilj) kan man strö pulvret på i stort sett vad som helst. Det fungerar såklart även utmärkt i morgonfilen eller valfri fruktsmoothie. Eller varför inte blanda in pulvret i din hemgjorda glass?!

    Med sin söta smak är lucuma ett bra alternativ till socker, fritt från sockrets negativa hälsoeffekter.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1290 kJ 306 kcal
    Protein (g.) 4g
    Kolhydrater 57.3g
    varav sockerarter 31.3g
    Fett (g.) 1.1g
    varav fleromättat 0.4g
    Fibrer (g.) 25.9g
    Natrium (g.) 0.1g
    Kalium (mg) 760 3.80%
    Järn (mg) 4 2.90%
    Zink mg 2.8 2.80%
  5. Art.nr: 1037x5
    Lucumapulver RAW&EKO 5kg
    Vad är lúcuma?

    Lúcuma är den delikata frukten från ett subtropiskt träd som växer högt upp bland Andernas bergstoppar – främst i Peru, men även i Ecuador och Chile. De extremt tåliga träden frodas på upp till 2 400 meters höjd och kan bli över 500 år gamla och fortfarande bära frukt. Lúcuman hade en stor kulturell betydelse redan för det gamla inkafolket, som använde den både som föda, valuta och för spirituella ändamål. Frukten ansågs vara mycket värdefull och fick redan under antiken benämningen inkaguld. Och det är inte så svårt att förstå varför. Under Lúcumafruktens oansenligt gröngula skal döljer sig nämligen en riktig smakskatt. Det läckert guldgula fruktköttet har en len och fyllig, sirapsliknande arom som gör sig utmärkt som smaksättare och naturligt sötningsmedel i bland annat glass, smoothies, bakverk och desserter.

    Lúcuma som hälsofrämjare

    Men lúcuman är inte bara god, den är dessutom rik på både fiber, antioxidanter, vitaminer och mineraler (C- och B-vitaminer), betakaroten, kalcium, fosfor och järn. Lúcumapulvret innehåller allt det nyttiga och goda från frukten, bara i en mer koncentrerad form – och det finns inga gränser för vad du kan använda det till.

    Användning

    Överraska till exempel familj och vänner genom att bjuda på smarriga råa kakor eller tryfflar och låt dem gissa var den den härliga smaken kommer ifrån. Lúcumans mjuka sötma gör den dessutom till ett ypperligt alternativ till vanligt socker och pulvret passar perfekt att strö över morgongröten eller för att ge proteindrinken en extra boost med både smak och nyttigheter efter träningen.
  6. Art.nr: 1485
    Macadamianötter ME RAW&EKO 125g
    Ekologiska macadamianötter!
    Macadamianöten är en liten vit nöt fylld med näringsämnen som aminosyror, antioxidanter, vitaminer, mineraler och nyttiga fetter. Den innehåller hela 76% fett, med övervägande omega 7 fetter, som anses som hälsosamma.

    Men det är väl inte därför en råkostare gillar makadamianötter väl?

    Nä, det är för att de är så fantastiska att göra efterrätter med så klart. Med lite vatten (hur mycket beror på hur tjock krämen ska vara), lite agave eller yaconsirap, lite vaniljpulver och möjligtvis med någon smaksättning (t.ex. kakaopulver/ carob) som du kör i matberedaren har du en perfekt kräm att servera till fruktsallader/ chokladmousse/ bakelser.

    Vad är macadamianötter?

    Macadamianöten är en liten vit nöt fylld med näringsämnen som aminosyror, antioxidanter, vitaminer, mineraler och nyttiga fetter. Den innehåller hela 76% fett, med övervägande omega 7 fetter, som anses som hälsosamma. Den anses ha effekt på övervikt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar. På grund av dess hormonliknande effekt hjälper den till att reglera kroppsvikten. Den tros också öka insulinkänsligheten, sänka kolesterolvärdet och förhindra fettansamlingar i levern.

    Tack vara macadamianötens höga innehåll av just E-vitamin minskar den även inflammationer. Vitamin B1(Tiamin) som den också innehåller påverkar ämnesomsättningen, nervsystemet och ökar koncentrationen. Makadamianöten innehåller även en hög halt av järn, fosfor, kalcium och kalium.

    Var hittar man macadamianötter?

    Du hittar den på 12-18 meter höga träd i subtropsika områden. Ursprungligen så härstammar macadamianöten från Australien, där den också kallas Queenslandnöt, efter området den upptäcktes i. I dag så odlas den i plantager över hela Australien men också i delar av Afrika och Sydamerika.

    Hur används macadamianötter?

    Vad kan man då göra av nötterna förutom äta dem som de är eller att hacka dem och strö i choklad? Om man gör sina egna hälsobars/nötbars hemma att ta med till träningen, kan man prova med att ta med ett par macadamianötter eller strö dem i müslin, yoghurten eller använda vid brödbaket och matlagningen. Den kan också blandas med andra nötter eller frön, om du vill ha en mix av näringsämnen.

    OBS! Förvara nötterna kallt

    Förvara nötterna torrt och svalt i kylen så håller de dessutom länge. Om man däremot är allergisk mot nötter, ska man även vara försiktig med macadamianöten. Annars är den här lilla Australiennöten fantastisk. Så liten men ack så energirik och full av näring!
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 193-240 av 417

Sida
per sida
Sätt fallande sortering