Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-48 av 58

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 7350047921602
    Acaipulver GOFL 90g EKO&RAW
    Go for life
    Utvinning och historia

    Tack vare sitt rika näringsinnehåll är acai det ultimata energibäret och har fungerat som basföda i många fattiga områden i Sydamerika, där acai har sitt ursprung. Dessutom ger acai inkomster i de områden där det växer då bäret blir allt mer populärt i andra delar av världen och exporteras i stora mängder. I dessa områden dricker man acaijuice dagligen. Bäret är så pass populärt att så kallade “acailandia” – små dryckesstånd som enbart säljer acaijuice – står uppradade längs stränderna vid Amazonas.

    Acaiträdet, palmträdet Acaizeiro, kan bli hela 25 meter högt och producerar upp till ett ton bär från maj till november! Bären är vackert mörklila men kan även ha en brunaktig kulör. Vårt högkvalitativa organiska acaipulver frystorkas med en högteknologisk process som garanterar att produkten bibehåller sin naturliga smak, färg och näring.

    Användning och recept

    Vårt acaipulver passar perfekt i juicer och smoothies men kan även drickas som det är. Tillsätt bara varmt eller kallt vatten. Smaken är en blandning av blåbär och choklad med inslag av nöt.
    Perfekt mellanmål / booster på jobbet eller i samband med träning.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 588 Kcal 2420KJ
    Protein (g.) 8.8g
    Kolhydrater 1.3g
    varav sockerarter 0.9g
    Fett (g.) 53.8
    varav fleromättat 33g
    Fibrer (g.) 31.7g
    Natrium (g.) 0.2g
    A-Vitamin (µg) 374 4.68%
    E-Vitamin (mg) 22.1 18.42%
    Kalium (mg) 860 4.30%
    Kalcium (mg) 347 4.34%
    Järn (mg) 3.8 2.71%
    Fosfor (mg) 103 1.47%
    Zink mg 0.61 0.61%
    Omega-3 Alpha-Linolenic Acid (mg) 385.72
    Omega-6 Linoleic Acid (mg) 5898.3
    Omega-9 Oleic Acid (mg) 27316.7
  2. Art.nr: 7350047926126
    Alfalfapulver GOFL 90g EKO
    Go For Life
    Alfalfa – den historiska supergrödan
    Utvinning och historia om alfalfa

    Med informationen ovan i åtanke är det kanske inte så konstigt att alfalfan fått sitt smeknam, men hur blev den egentligen “kungen av all kost”? Efter persernas framgångsrika attack introducerades alfalfa även i Grekland, och därefter vidare till Romarriket runt 600 år senare där den dokumenterades av författaren Palladius. Han gav grödan namnet alfalfa medica eftersom den först tros ha använts i Medien i forntida Iran. Även kineserna brukade grödan flitigt.

    Alfalfaväxten blir mellan 60-90 centimeter hög, men den växer även djupt ner i marken där dess rötter fångar upp näring från jorden. Därför kan alfalfan även växa i torrare klimat. Fröna är njurformade och antingen gula eller rosa till färgen. Pulvret framställs genom att fröna mals ner i en avancerad process där så få näringsämnen som möjligt går förlorade.

    Användning och recept

    Du kan förtära ditt alfalfapulver på flera olika sätt. Dels kan du blanda ner det i diverse energishakes och fruktsmoothies, eller helt enkelt i ett glas varmt eller kallt vatten. Om du känner dig mer kreativ kan du blanda in pulvret i alltifrån sallader till soppor. Eftersom alfalfa inte smakar så mycket i sig själv passar den som ingrediens i nästan vad som helst. Du kan även brygga te av alfalfa, men då rekommenderar vi att du blandar pulvret med ett smaksatt te.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1533 kJ/362 kcal
    Protein (g.) 19g
    Kolhydrater 62.1g
    varav sockerarter 0.9g
    Fett (g.) 2.6g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 6.5g
    Natrium (g.) 89g
  3. Art.nr: 7350047926249
  4. Art.nr: 7350047926225
    Ashwagandhapulver GOFL 90g EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Ashwagandha nämns i diverse ayurvediska skrifter så långt tillbaka som 6000 f.Kr. Namnet betyder “hästens lukt” eftersom ashwagandharotens odör starkt påminner om hästens. Utöver medicinska skrifter förekommer ashwagandha flitigt i diverse myter och legender. Flera indiska kungar sägs ha intagit ashwagandha för att bättre styra över sina herravälden, och i Grekland sägs guden Apollo ha försett helaren Aesculapius med växten.

    På latin heter ashwagandha Withania Somnifera vilket betyder “sömngivande”.

    Ashwagandhaväxten blir cirka 170 cm hög och dess frukt är relativt liten till storleken, ofta i nyanser av gult och rött. Växten hittas mestadels i Indien, Sri Lanka och Pakistan. De bästa exemplaren väljs noga ut innan de torkas och mals ner till ett finkornigt pulver. Eftersom pulvret kommer från hela växten går inga näringsämnen förlorade i processen.

    Användning och recept

    Det finns massor av sätt att förtära ashwagandha. På morgonen kan du enkelt blanda pulvret antingen i filen eller i din morgonshake. På kvällen, precis innan läggdags, blandar man med fördel ashwagandha med ett varmt glas mjölk för att få kroppen att slappna av och enklare falla in i en energipåfyllande sömn. Man kan dessutom använda örten som hudkräm om man blandar den med någon olja.

    Vi rekommenderar även att du köper vårt kakaopulver och blandar till en kopp ashwagandhachoklad!

    OBS! Vissa studier har visat att ashwagandha kan ha skadliga effekter på foster, så du bör undvika att inta ashwagandha om du är gravid eller ammande.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1159 kJ/277 kcal
    Protein (g.) 3.7g
    Kolhydrater 46.9g
    varav sockerarter 10.7g
    Fett (g.) 0.3g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 36.0g
    Natrium (g.) 0.62g
  5. Art.nr: 7350047926133
    Baobabpulver GOFL 90g EKO&RAW
    Go For Life
    Har du ätit mycket syrabildande mat eller druckit kaffe? Alkalisera kroppen med baobab.

    Utvinning och historia

    Baobabträdet kallas “livets träd” i stora delar av Afrika och har sedan flera sekler tillbaka använts mot feber, malaria, magsjukdomar och c-vitaminbrist. I Senegal och Madagaskar är baobabträdet nationalträd och syns bland annat på frimärken.

    Baobabträd kan bli över 1000 år gamla (det äldsta är i dag 1275 år) och växer inte längre enbart i Afrika utan även i länder som Indien och Australien. Pulvret utvinns ur Baobabträdets kokosnötsliknande frukter som torkas i låg temperatur innan de mals ner till pulver. Anledningen till att det tagit lång tid för pulvet att nå den västerländska marknaden är att trädet framför allt växer i mindre ekonomiskt slagkraftiga länder såsom Zimbabwe.

    Användning och recept

    Till skillnad från vissa andra superfoods smakar baobabpulver riktigt gott och passar därför utmärkt som ingrediens i smoothies eller valfri fruktdrink. Det fungerar även bra att tillsätta i en pannkakssmet eller muffins, om man vill göra efterrätten lite hälsosammare. Eller så strör man helt enkelt på pulvret i müslin eller ovanpå glasskulor – det blir båda nyttigare och godare!


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 992 kJ / 239 kcal
    Protein (g.) 2.3g
    Kolhydrater 35.2g
    varav sockerarter 25.4g
    Fett (g.) <0.1g
    varav fleromättat <0.1g
    Fibrer (g.) 44.3g
    Natrium (g.) <0.1g
    C-Vitamin (µg) 66-166 15.63%
    Kalium (mg) 2188 10.94%
    Kalcium (mg) 323 4.04%
    Järn (mg) 3.7 2.64%
    Magnesium (mg) 148 3.95%
    Koppar (mg) 0.66 6.60%

  6. Art.nr: 7350047921176
    Bipollen GOFL EKO&RAW 150g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Bipollen har en lång historia och har använts av diverse storcivilisationer i årtusenden. I det gamla Egypten lades pollen i faraonernas gravar så att de kunde ha med sig det i livet efter detta, och i Grekland skrevs bipollen ut som medicin redan av Hippokrates – “den morderna läkekonstens fader”. Bipollen dyker även upp i diverse skrifter och legender i både Nord- och Sydamerika samt användes flitigt som läkemedel av kineserna.

    Bipollen plockas varsamt och lite åt gången så att bina inte själva ska svälta eller tvingas ransonera över vintern. Efter att pollen samlats in torkas den i en avancerad process där så många som möjligt av dess näringsämnen bevaras innan den paketeras och når vår butik.

    Användning och recept

    Bipollen går utmärkt att äta som det är, men du kan även röra ned det i en stärkande drink, piffa upp din smoothie eller ge müslin en extra hälsoeffekt. Toppa salladen med lite nyttig pollengranulat eller strö det över morgonfilen. Blandas med fördel i kalla maträtter.

    OBS! Var försiktig om du är pollenallergiker. Börja i så fall med små mängder för att testa eventuella allergiska reaktioner.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1595KJ/381Kcal
    Protein (g.) 15.2g
    Kolhydrater 62.1g
    varav sockerarter 45.1g
    Fett (g.) 6.1g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 8.4g
    Natrium (g.) 4g
    Vitamin-C (mg) 28 3.50%
    Tiamin (mg) 0.8 7.28%
    Riboflavin (mg) 0.5 3.58%
    Niacin (mg) 8.9 5.56%
    Magnesium (mg) 47 1.25%
    Järn (mg) 4.3 3.07%
    Zink (mg) 4.8 5%
  7. Art.nr: 7350047920872
    Bipollen GOFL EKO&RAW 480g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Bipollen har en lång historia och har använts av diverse storcivilisationer i årtusenden. I det gamla Egypten lades pollen i faraonernas gravar så att de kunde ha med sig det i livet efter detta, och i Grekland skrevs bipollen ut som medicin redan av Hippokrates – “den morderna läkekonstens fader”. Bipollen dyker även upp i diverse skrifter och legender i både Nord- och Sydamerika samt användes flitigt som läkemedel av kineserna.

    Bipollen plockas varsamt och lite åt gången så att bina inte själva ska svälta eller tvingas ransonera över vintern. Efter att pollen samlats in torkas den i en avancerad process där så många som möjligt av dess näringsämnen bevaras innan den paketeras och når vår butik.

    Användning och recept

    Bipollen går utmärkt att äta som det är, men du kan även röra ned det i en stärkande drink, piffa upp din smoothie eller ge müslin en extra hälsoeffekt. Toppa salladen med lite nyttig pollengranulat eller strö det över morgonfilen. Blandas med fördel i kalla maträtter.

    OBS! Var försiktig om du är pollenallergiker. Börja i så fall med små mängder för att testa eventuella allergiska reaktioner.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1595KJ/381Kcal
    Protein (g.) 15.2g
    Kolhydrater 62.1g
    varav sockerarter 45.1g
    Fett (g.) 6.1g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 8.4g
    Natrium (g.) 4g
    Vitamin-C (mg) 28 3.50%
    Tiamin (mg) 0.8 7.28%
    Riboflavin (mg) 0.5 3.58%
    Niacin (mg) 8.9 5.56%
    Magnesium (mg) 47 1.25%
    Järn (mg) 4.3 3.07%
    Zink (mg) 4.8 5%
  8. Art.nr: 7350047921114
    Carobpulver GOFL 290g EKO&RAW
    Go For Life
    Carobpulver är idealiskt för dig som längtar efter sötsaker men inte vill proppa i dig en massa ohälsosamma kakor och godis med onyttigt fett och socker.

    Utvinning och historia

    Carobträdet kan ha existerat sedan slutet av förra istiden och odlas främst för sina nyttiga bönskidor som har använts som föda i tusentals år. Ceratoniai, trädets latinska namn, är sannolikt ursprunget till ordet karat. Det syftar på ärtorna som har förvånansvärt lika vikt (ca. 0,2 g). Näringsmässigt är det dock inte själva bönorna utan bönskidorna som är värdefulla.

    Carob spelade (och spelar fortfarande) en viktig roll i flera framstående civilisationer och religioner. Den intas under judiska högtider, dricks i juiceform av muslimer under ramadan, och bilden av dess ärtskida är egyptisk hieroglyf för ”söt”.

    Carobpulver framställs varsamt och utan tillsatser av carobträdets bönskidor. Trädet som tillhör familjen baljväxter kan bli över tio meter högt och har sitt ursprung i Medelhavsområdet. I jämförelse med kakao är fetthalten mycket låg, endast 0,67 % (råa kakaobönor har en fetthalt på c:a 50 %). Man kan också välja carob i stället för kakao om man vill undvika de centralstimulerande ämnena koffein och teobromin som finns i kakao.

    Användning och recept

    Med sin låga fetthalt och naturligt söta smak fungerar carob perfekt både som ersättare för kakao och i kombination med kakao. Kakao och carob kompletterar varandra, både smak- och näringsmässigt. Carob innehåller kalcium och kakao magnesium, två mineraler som samverkar positivt i flera avseenden – bland annat genom att magnesium reglerar tillgång och användning av kalcium i cellerna.

    Med sin chokladliknande smak fungerar carob alltså perfekt även som en fettsnål samt koffein- och teobrominfri ersättare till kakao. Det passar därför utmärkt till bakning och godis och är idealt för dig som har ett starkt sug efter sötsaker men inte vill få i dig en massa fett, koffein och socker. Använd pulvret i efterrätter eller som ingrediens i läckra bakverk. Testa smakkombinationen carobpulver och kakao i ditt hemgjorda godis eller blanda en näringsrik och god dryck av carobpulver, honung och havremjölk.

    ?Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 4.6g
    Kolhydrater 88.9g
    varav sockerarter 49.1g
    Fett (g.) 0.7g
    varav fleromättat 0.2g
    Fibrer (g.) 39.8g
    Natrium (g.) 35.0g
    A-Vitamin (µg) 14.0 0.18%
    C-Vitamin (µg) 0.2 0.03%
    Vitamin-E (mg) 0.6 0.50%
    Tiamin (mg) 0.1 0.90%
    Riboflavin (mg) 0.5 3.57%
    Niacin (mg) 1.9 1.19%
    Vitamin-B6 (mg) 0.4 2.86%
    Folate (mg) 29.0
    Choline (mg) 11.9
    Kalium (mg) 827 4.14%
    Kalcium (mg) 348 4.35%
    Fosfor (mg) 79.0 1.13%
    Magnesium (mg) 54 1.44%
    Järn (mg) 2.9 2.07%
    Zink 0.9 0.90%
    Koppar 0.6 6.00%
    Mangan 0.5 2.50%
    Selen 5.3 0.96%
    Omega-3 Fatty Acids 4.0
    Omega-6 Fatty Acids 212
  9. Art.nr: 7350047921008
    Chiafrön svarta GOFL 150g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Chiafrön har odlats av aztekerna, mayaindianerna och vissa nordamerikanska indianstammar i över 4000 år. Man använde det till en hel mängd olika saker, som att göra mjöl av eller pressa till olja men även ätas hela samt som ingrediens i mediciner och hälsodrycker.

    Själva ordet ”chia” betydde ursprungligen ”oljig”, och detta beror på att man sedan en lång tid tillbaka traditionellt lagt chiafrön i blöt. Då bildas en geléaktig, aningen oljig hinna runt fröna. Detta var tidigt ett populärt sätt att ”tillaga” chiafröet och än i dag är det mycket vanligt att man gör detta i stora delar av Sydamerika.

    Chiaväxten frodas i sandiga jordar och växer sig ungefär en meter hög. Den skördas mellan november och januari varefter fröna separeras från växten. Fröna går sedan igenom en avancerad reningsprocess innan de paketeras och når våra hyllor.

    Användning och recept

    Chiafrön kan ätas som de är eller blandas med flingor eller müsli i din morgonfil. Du kan även med fördel blanda dem i gröt eller i yoghurt tillsammans med andra nötter och frön för en god och nyttig start på dagen. Det går också bra att strö över fröna över sallader, pasta eller använda i andra maträtter. Fröna kan även användas i bakverk, t ex. till att göra nyttiga chokladbollar och muffins.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1772 kJ 429.2 kcal % av RDI per 10 g
    Protein (g.) 20.44g
    Kolhydrater 7.34g
    varav sockerarter 0.86g
    Fett (g.) 28.2g
    varav fleromättat 22.48g
    Fibrer (g.) 31.98g
    Natrium (g.) <0.1g
    Kalium (mg) 538 2.70%
    Kalcium (mg) 311.06 3.90%
    Fosfor (mg) 642 9.20%
    Järn (mg) 6.03 4.30%
    Magnesium (mg) 246 6.60%
    Omega 3 17.38
  10. Art.nr: 7350047920957
    Chiafrön svarta GOFL 480g EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Chiafrön har odlats av aztekerna, mayaindianerna och vissa nordamerikanska indianstammar i över 4000 år. Man använde det till en hel mängd olika saker, som att göra mjöl av eller pressa till olja men även ätas hela samt som ingrediens i mediciner och hälsodrycker.

    Själva ordet ”chia” betydde ursprungligen ”oljig”, och detta beror på att man sedan en lång tid tillbaka traditionellt lagt chiafrön i blöt. Då bildas en geléaktig, aningen oljig hinna runt fröna. Detta var tidigt ett populärt sätt att ”tillaga” chiafröet och än i dag är det mycket vanligt att man gör detta i stora delar av Sydamerika.

    Chiaväxten frodas i sandiga jordar och växer sig ungefär en meter hög. Den skördas mellan november och januari varefter fröna separeras från växten. Fröna går sedan igenom en avancerad reningsprocess innan de paketeras och når våra hyllor.

    Användning och recept

    Chiafrön kan ätas som de är eller blandas med flingor eller müsli i din morgonfil. Du kan även med fördel blanda dem i gröt eller i yoghurt tillsammans med andra nötter och frön för en god och nyttig start på dagen. Det går också bra att strö över fröna över sallader, pasta eller använda i andra maträtter. Fröna kan även användas i bakverk, t ex. till att göra nyttiga chokladbollar och muffins.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1772 kJ 429.2 kcal % av RDI per 10 g
    Protein (g.) 20.44g
    Kolhydrater 7.34g
    varav sockerarter 0.86g
    Fett (g.) 28.2g
    varav fleromättat 22.48g
    Fibrer (g.) 31.98g
    Natrium (g.) <0.1g
    Kalium (mg) 538 2.70%
    Kalcium (mg) 311.06 3.90%
    Fosfor (mg) 642 9.20%
    Järn (mg) 6.03 4.30%
    Magnesium (mg) 246 6.60%
    Omega 3 17.38
  11. Art.nr: 7350047921473
    Chlorellatabletter GOFL RAW&EKO 290g
    Go For Life
    Hälsoeffekter av chlorella

    Chlorella är väldigt rikt på b-vitaminerna B1, B2, B3 och B6. Dessa för med sig massor av hälsoeffekter som bland annat bidrar till att din syn och psykologiska funktion fungerar normalt samt minskar utmattning och trötthet. Framför allt B2 (niacin) finns i riktigt stora mängder och hjälper bland annat till att nervsystemet och slemhinnorna ska fungera som de ska. Vitamin B1 (tiamin) hjälper dessutom till att bibehålla hjärtats normala funktion. Vitamin E finns även den starkt representerad i chlorella och skyddar dina celler mot skadliga fria radikaler.

    Chlorella är dessutom rikt på mineralerna kalium, kalcium, fosfor, magnesium och framför allt järn och zink. Järn behövs bland annat för att bilda röda blodkroppar men är även viktigt för energiomsättningen samt lindrar utmattning och trötthet. Zink är en riktig supermineral som bland mycket annat bidrar till att immunförsvaret, fertiliteten och synförmågan ska fungera som normalt. Kalium hjälper bland annat till att sänka blodtrycket medan kalcium bidrar till normala tänder och normal benstomme. Magnesium kallas ibland “mirakelmineralen” då den ger en livsgnista åt våra metaboliska funktioner samt lindrar trötthet och utmattning (bland mycket annat). Fosfor bidrar även det till normal energiomsättning.

    Chlorella innehåller utöver allt detta 60% högvärdigt protein i form av 18 aminosyror, varav alla åtta essentiella aminosyrorna ingår. Detta gör chlorella till ett så kallat komplett protein med mycket god upptagningsförmåga. Protein behöver kroppen för att bygga muskler samt hålla dem i trim.

    Utvinning och historia

    Chlorella är en encellig grön mikroalg som växer i sötvatten. Den har funnits på jorden i över 540 miljoner år och innehåller mest klorofyll av alla livsmedel i världen, därav dess namn (den har en förmåga att färga alla sorters vatten den växer i vackert grönt). Men det var först för drygt hundra år sedan som algen upptäcktes av den holländske mikrobiologen M.W. Beijerinck. Forskning om dess hälsoegenskaper har sedan dess fortgåtts, framför allt i Asien där chlorella länge varit ett mycket populärt kosttillskott.

    Chlorella odlas exklusivt i färskvatten för att förskönas med så höga näringsvärden som möjligt. Inga som helst växtmedel tillsätts utan chlorellan ges sin naturliga tid att växa, vilket är runt 6 veckor. Då skördas den, för att sedan handtvättas och genomgå en omfattande torkningsprocess innan den paketeras – antingen i pulver- eller tablettform.

    Användning och recept

    Vi säljer chlorella i pulver- och tablettform. Båda produkterna är naturliga utan tillsater. Det går att äta upp till 20 tabletter om dygnet, men vi rekommenderar att du börjar med 3 och gradvis ökar dosen. Pulvret mixas med fördel i en smakrik smoothie! (Men du kan såklart även blanda in det i morgonfilen eller använda i matlagningen.)

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1448KJ/343Kcal
    Protein (g.) 61.3g
    Kolhydrater 6.9g
    varav sockerarter 1.6g
    Fett (g.) 7.8g
    varav fleromättat 3.1g
    Fibrer (g.) 16.1g
    Natrium (g.) 0.8g
    Vitamin-E (mg) 8.9 7.42%
    Tiamin (mg) 1.29 11.73%
    Riboflavin (mg) 3.1 22.14%
    Niacin (mg) 59 36.88%
    Vitamin-B6 (mg) 0.96 6.86%
    Folate (mg) 2.3
    Vitamin-B12 (mg) 0.05 0.20%
    Biotin (mg) 0.1 0.02%
    Kalium (mg) 882.5 4.41%
    Kalcium (mg) 330 4.13%
    Fosfor (mg) 1210 17.29%
    Magnesium (mg) 360 9.60%
    Järn (mg) 210 150%
    Zink 69.8 69.8%
  12. Art.nr: 7350047921121
    Chlorellatabletter GOFL RAW&EKO 90G
    Go For Life
    Hälsoeffekter av chlorella

    Chlorella är väldigt rikt på b-vitaminerna B1, B2, B3 och B6. Dessa för med sig massor av hälsoeffekter som bland annat bidrar till att din syn och psykologiska funktion fungerar normalt samt minskar utmattning och trötthet. Framför allt B2 (niacin) finns i riktigt stora mängder och hjälper bland annat till att nervsystemet och slemhinnorna ska fungera som de ska. Vitamin B1 (tiamin) hjälper dessutom till att bibehålla hjärtats normala funktion. Vitamin E finns även den starkt representerad i chlorella och skyddar dina celler mot skadliga fria radikaler.

    Chlorella är dessutom rikt på mineralerna kalium, kalcium, fosfor, magnesium och framför allt järn och zink. Järn behövs bland annat för att bilda röda blodkroppar men är även viktigt för energiomsättningen samt lindrar utmattning och trötthet. Zink är en riktig supermineral som bland mycket annat bidrar till att immunförsvaret, fertiliteten och synförmågan ska fungera som normalt. Kalium hjälper bland annat till att sänka blodtrycket medan kalcium bidrar till normala tänder och normal benstomme. Magnesium kallas ibland “mirakelmineralen” då den ger en livsgnista åt våra metaboliska funktioner samt lindrar trötthet och utmattning (bland mycket annat). Fosfor bidrar även det till normal energiomsättning.

    Chlorella innehåller utöver allt detta 60% högvärdigt protein i form av 18 aminosyror, varav alla åtta essentiella aminosyrorna ingår. Detta gör chlorella till ett så kallat komplett protein med mycket god upptagningsförmåga. Protein behöver kroppen för att bygga muskler samt hålla dem i trim.

    Utvinning och historia

    Chlorella är en encellig grön mikroalg som växer i sötvatten. Den har funnits på jorden i över 540 miljoner år och innehåller mest klorofyll av alla livsmedel i världen, därav dess namn (den har en förmåga att färga alla sorters vatten den växer i vackert grönt). Men det var först för drygt hundra år sedan som algen upptäcktes av den holländske mikrobiologen M.W. Beijerinck. Forskning om dess hälsoegenskaper har sedan dess fortgåtts, framför allt i Asien där chlorella länge varit ett mycket populärt kosttillskott.

    Chlorella odlas exklusivt i färskvatten för att förskönas med så höga näringsvärden som möjligt. Inga som helst växtmedel tillsätts utan chlorellan ges sin naturliga tid att växa, vilket är runt 6 veckor. Då skördas den, för att sedan handtvättas och genomgå en omfattande torkningsprocess innan den paketeras – antingen i pulver- eller tablettform.

    Användning och recept

    Vi säljer chlorella i pulver- och tablettform. Båda produkterna är naturliga utan tillsater. Det går att äta upp till 20 tabletter om dygnet, men vi rekommenderar att du börjar med 3 och gradvis ökar dosen. Pulvret mixas med fördel i en smakrik smoothie! (Men du kan såklart även blanda in det i morgonfilen eller använda i matlagningen.)

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1448KJ/343Kcal
    Protein (g.) 61.3g
    Kolhydrater 6.9g
    varav sockerarter 1.6g
    Fett (g.) 7.8g
    varav fleromättat 3.1g
    Fibrer (g.) 16.1g
    Natrium (g.) 0.8g
    Vitamin-E (mg) 8.9 7.42%
    Tiamin (mg) 1.29 11.73%
    Riboflavin (mg) 3.1 22.14%
    Niacin (mg) 59 36.88%
    Vitamin-B6 (mg) 0.96 6.86%
    Folate (mg) 2.3
    Vitamin-B12 (mg) 0.05 0.20%
    Biotin (mg) 0.1 0.02%
    Kalium (mg) 882.5 4.41%
    Kalcium (mg) 330 4.13%
    Fosfor (mg) 1210 17.29%
    Magnesium (mg) 360 9.60%
    Järn (mg) 210 150%
    Zink 69.8 69.8%
  13. Art.nr: 7340051811402
    Collagen Peptider Premium GOFL 175g
    Collagen Peptider Premium 175g

    Kollagen är huvudproteinet i kroppens bindväv och utgör nästan 30% av kroppens proteininnehåll. Kollagen är en trippel helix alfa-kedjor av aminosyror som bygger starka fibrer som används för kroppens struktur. I grund och botten är det ingrediens som håller allt tillsammans - ett viktigt strukturprotein som säkerställer sammanhållning, elasticitet och regenerering av alla våra bindväv, stärker kroppen och vår hud.

    Go for Lifes kollagen är tillverkat av skinnet från fisk. Fisksorterna som används för framställning av kollagenet är Tilapia och Pangasius. Fiskarna odlas utanför Sydamerika, Centralamerika, Sydostasien och Island. Odlingarna är rigoröst kontrollerade av veterinärer och är registrerade av EU för odlig av ätbar fisk.

    Näringsinnehåll per 100g:
    Energivärde 360 kcal /1530 kJ
    Fett 0g
    Kolhydrater 0g
    Kostfiber 0g
    Protein 90g
    Salt (Natrium) 240mg
    Kalcium 20mg

    Amino-acids Typical g AA/100g ProteinDD
    Alanine 9.5
    Arginine 8.9
    Aspartic acid 6.0
    Glutamic acid 11.5
    Glycine 21.2
    Histidine 1.1
    Hydroxylysine 1.0
    Hydroxyproline 10.1
    Isoleucine 1.1
    Leucine 2.7
    Lysine 3.4
    Methionine 1.4
    Phenylalanine 2.0
    Proline 10.7
    Serine 3.7
    Threonine 2.9
    Tyrosine 0.3
    Valine 2.2

    Ska jag ta kollagen på tom mage?

    Många människor gör så eftersom man behöver magsyra för att smälta proteiner så att man i teorin bryter ner kollagenet bättre i en tom mage. Men du behöver faktiskt inte ta kollagen på tom mage för att få fördelarna med kollagen.

    Kan jag ta kollagen på morgonen?

    Man kan konsumera ditt kollagentillskott på morgonen med frukost eller på kvällen innan man lägger sig. Det fungerar bäst om man har regelbundet schema och tar kollagen under flera månader. Kollagentillskott är inte en snabb fix utan det kan ta flera månader att se resultat.

    Kan kollagen få dig att gå ner i vikt?

    Kollagen kan hjälpa till. Att lägga till kollagenprotein i sin dagliga diet kan hjälpa till att stödja ben och leder. Men en hälsosam kost är bara hälften av ekvationen. Du behöver träna regelbundet för att dra full nytta av en hälsosam diet.

    Vilken mat är full av kollagen?

    Naturliga orangea grödor såsom morötter och sötpotatis är fyllda med A-vitamin som återställer kollagen som har skadats. Omega-3-rik fisk som makrill, lax och tonfisk tillsammans med kött från djur som ätit gräs (som också är hög i omega-3) skyddar fettmembranet runt hudcellerna. Man kan givetvis också ta kollagentillskott för att säkerställa att man har tillräckligt med kollagen i sin hälsosamma kost.

    Vilka livsmedel bidrar till att öka kollagenproduktionen?

    Kiwi är exceptionellt höga i vitamin C vilket är ett näringsämne som vår kropp behöver utföra pre-kollagenproduktionsfasen.

    Bär hjälper också till. Medan C-vitamin är avgörande för prekollagenproduktion, fungerar den också som en kraftfull antioxidant.

    Mandel

    Avokado

    Morötter

    Mörkgröna grönsaker

    Vitlök

    Ostron
  14. Art.nr: 7350047926027
    Gojibär GOFL  EKO&RAW 150g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Legenden om hur det första gojiträdet upptäcktes i Kina tål att återberättas. För cirka 5000 år sedan försökte en läkare luska ut varför munkarna på ett litet kloster i Himalaya levde mycket längre än andra munkar i närliggande kloster. Vid brunnen hittade han en gren från ett träd som hängde ner över vattnet, och konstaterade att grenens bär regelbundet föll ner och beblandade sig med vattnet. Trädet var ett gojiträd och har sedan dess varit en del av den kinesiska läkekonsten.

    Gojibärskörden pågår mellan juni och november, varefter bären frystorkas för att bibehålla sina näringsämnen. Vi ger dig gojibär från gojibärens hem Ningxia, organiskt odlade.

    Användning och recept av Gojibär

    Enklast är att helt enkelt äta bären som de är (de är riktigt goda!), men mosade blir de en perfekt ingrediens i vilken supershake som helst! Eller varför inte använda dem som topping på filen eller morgongröten?

    Sammanfattat kan du bland annat testa dessa användningsområden:

    i müsli
    som snacks
    ha dem i te
    använda dem i grytor
    blanda ner i sallader
    använda dem som dekoration på maträtter
    mixa ner dem i smoothies

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 11.0 g
    Kolhydrater 21.0 g
    varav sockerarter 13.0 g
    Fett (g.) 1.0 g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 8.0 g
    Natrium (g.) 24.0 mg
    A-Vitamin (µg) 9000 IU 112.50%
    C-Vitamin (mg) 19.2 mg 2.40%
    Tiamin 0.1 mg 0.91%
    Riboflavin 1.3 mg 9.29%
    Kalcium (mg) 100 mg 1.25%
    Järn (mg) 9 mg 6.43%
    Kalium (mg) 840 mg 4.20%
    Zink (mg) 2.7 mg 2.70%
    Koppar (mg) 2.0 mg 20%
  15. Art.nr: 7350047926072
    Granatäppelkärnor GOFL150g EKO&RAW
    Utvinning och historia

    Granatäpplet härstammar från en region i Armenien och spred sig därifrån till Iran och norra Indien. Det har odlats i närmare 2000 år i olika delar av Mellanöstern, Medelhavsområdet och södra Asien. Karboniserade granatäpplen från Bronsåldern har hittats i staden Jeriko på Västbanken och torkade diton i en egyptisk gravkammare för guden Thot.

    Granatäpplet har varit en symbol för fruktsamhet, kunglighet, hopp och evigt liv. I antikens Grekland var det en symbol för gudinnor, till exempel Afrodite och Athena.

    I dag är granatäppelträd vanligt förekommande även i torrare klimat som i Kalifornien och södra Arizona i USA. Vi säljer de mycket näringsrika granatäppelkärnorna i torkad form.

    Användning och recept

    Du kan såklart äta dem precis som de är – mums. Men även använda dem i vilken frukt- eller energismoothie som helst, eller varför inte som ingrediens i nyttiga chokladkakor?


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 1.7 g
    Kolhydrater 18.7 g
    varav sockerarter 13.7 g
    Fett (g.) 1.2 g
    varav fleromättat <0.1g
    Fibrer (g.) 4.0 g
    Natrium (g.) 3.0 mg
    A-Vitamin (µg) 0.0 IU 15.63%
    C-Vitamin (mg) 10.2 mg 1.28%
    Vitamin E (mg) 0.6 mg 0.50%
    Vitamin K (mcg) 16.4 mcg 2.20%
    Tiamin 0.1 mg 0.91%
    Riboflavin 0.1 mg 0.71%
    Niacin 0.3 mg 0%
    Vitamin B6 0.1 mg 1%
    Folate 38.0 mcg
    Choline 7.6 mg
    Kalcium (mg) 10.0 mg 0.01%
    Järn (mg) 0.3 mg 0.21%
    Magnesium (mg) 12.0 mg 0.32%
    Fosfor (mg) 36.0 mg 0.51%
    Kalium (mg) 236 mg 1.18%
    Zink (mg) 0.4 mg 0.40%
    Koppar (mg) 0.2 mg 2%
    Mangan (mg) 0.1 mg 0.50%
    Selen (mcg) 0.5 mcg 0.09%
  16. Art.nr: 7350047921213
    Hampafrön skalade GOFL 150g EKO
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Det äldsta bevarade hampamaterialet är 8000 år gammalt. Den legendariske kinesiske kejsaren Shennong beskrev hampa som en “superört” och kung Henry VIII beundrade växten för sina repegenskaper.

    På 1700-talet blev hampaväxten tilldelad det latinska familjenamnet Cannabis sativa av den svenske botanikern Carl von Linné. Detta betyder fritt översatt “användbar hampa” och var under denna tid en del av självhushållningen där det bland annat användes till säckar, rep, tält och fiskeredskap.

    Eftersom hampa har en hög naturlig resistens mot diverse externa faktorer är den relativt lätt att odla i kontrollerad form utan att behöva tillsätta kemikalier. Efter cirka 100 dagar plockas fröna ur för att sedan torkas och silas. Hampafrön finns i flera olika former, både som skalade, oskalade samt i form av hampaproteinpulver. Det de alla har gemensamt är att de är lättanvända och fyllda av nyttigheter som proteiner, vitaminer och mineraler!

    Användning och recept

    Hampafrön fungerar perfekt som topping på morgonfilen eller som ingrediens i valfri frukt- eller energishake. Hampafrön kan även användas i bakning, strös över sallader eller fungera som ett extra tillägg i soppor och grytor.

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 2508KJ/599Kcal
    Protein (g.) 31.1g
    Kolhydrater 4.1g
    varav sockerarter 1.7g
    Fett (g.) 49.1g
    varav fleromättat 5g
    Fibrer (g.) 8.3g
    Natrium (g.) 248mg
    Vitamin D 0.06mg 0.12%
    Vitamin E 90mg 75.00%
    Thiamin 1.45mg 13.18%
    Riboflvin 0.35mg 2.50%
    Niacin 2.8mg 1.75%
    Kalium (mg) 859mg 4.30%
    Kalcium (mg) 61.67mg 0.77%
    Fosfor (mg) 1160mg 16.57%
    Järn (mg) 14mg 10%
    Mangan (mg) 7mg 35%
    Zink (mg) 11.5mg 11.50%
    Magnesium (mg) 856.5mg 22.84%
    Mangan (mg) 7mg 35%
    Omega 3 8g
    Omega 6 24
  17. Art.nr: 7350047920759
    Hampafrön skalade GOFL EKO 480g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Det äldsta bevarade hampamaterialet är 8000 år gammalt. Den legendariske kinesiske kejsaren Shennong beskrev hampa som en “superört” och kung Henry VIII beundrade växten för sina repegenskaper.

    På 1700-talet blev hampaväxten tilldelad det latinska familjenamnet Cannabis sativa av den svenske botanikern Carl von Linné. Detta betyder fritt översatt “användbar hampa” och var under denna tid en del av självhushållningen där det bland annat användes till säckar, rep, tält och fiskeredskap.

    Eftersom hampa har en hög naturlig resistens mot diverse externa faktorer är den relativt lätt att odla i kontrollerad form utan att behöva tillsätta kemikalier. Efter cirka 100 dagar plockas fröna ur för att sedan torkas och silas. Hampafrön finns i flera olika former, både som skalade, oskalade samt i form av hampaproteinpulver. Det de alla har gemensamt är att de är lättanvända och fyllda av nyttigheter som proteiner, vitaminer och mineraler!

    Användning och recept

    Hampafrön fungerar perfekt som topping på morgonfilen eller som ingrediens i valfri frukt- eller energishake. Hampafrön kan även användas i bakning, strös över sallader eller fungera som ett extra tillägg i soppor och grytor.

    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 2508KJ/599Kcal
    Protein (g.) 31.1g
    Kolhydrater 4.1g
    varav sockerarter 1.7g
    Fett (g.) 49.1g
    varav fleromättat 5g
    Fibrer (g.) 8.3g
    Natrium (g.) 248mg
    Vitamin D 0.06mg 0.12%
    Vitamin E 90mg 75.00%
    Thiamin 1.45mg 13.18%
    Riboflvin 0.35mg 2.50%
    Niacin 2.8mg 1.75%
    Kalium (mg) 859mg 4.30%
    Kalcium (mg) 61.67mg 0.77%
    Fosfor (mg) 1160mg 16.57%
    Järn (mg) 14mg 10%
    Mangan (mg) 7mg 35%
    Zink (mg) 11.5mg 11.50%
    Magnesium (mg) 856.5mg 22.84%
    Mangan (mg) 7mg 35%
    Omega 3 8g
    Omega 6 24
  18. Art.nr: 7350047920889
    Inkabär GOFL EKO RAW 480g
    Utvinning och historia

    Incabär har en lång historia som superbär i sitt hemland Peru, men blev populära i England (där de började odlas) i slutet av 1700-talet efter att de nått Europa. De spred sig vidare till Sydafrika och sedan Australien under namnet “Cape Gooseberry.” Därför trodde många att bäret hade sitt ursprung i Afrika. Bäret kallas i USA “Picchu berry” efter staden Machu Picchu och det är även därifrån det fått namnet “incabär”.

    Det starka incaträdet blir en meter högt och får krämfärgade blommor som utvecklas till små bär med orange färg. Bären växer i ett pappersliknande skal som liknar kinesiska lyktor. Även bladen används. Incabär odlas till perfektion på organiska plantager. Inga som helst besprutningar görs, och när det är dags för skörd handplockas bären innan de skuggtorkas.

    Användning och recept

    Ät incabär direkt ur påsen eller lägg dem i smoothies och desserter. Oavsett hur du äter dem är de jättegoda! De behöver ingen kylning. För dig som gillar syrligt godis är incabär ett utmärkt alternativ.

    Det går dessutom utmärkt att använda incabär som ingrediens i en hel drös maträtter, bröddegar och tårtsmetar. Eller varför inte lägga till en exotisk ingrediens i morgonmüslin? Bara att experimentera! (Om du tycker att de har för syrlig smak kan du blanda med mullbär för mer sötma.)


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1266KJ/303Kcal
    Protein (g.) 6.2g
    Kolhydrater 42.9g
    varav sockerarter 37.2g
    Fett (g.) 6.8g
    varav fleromättat 2g
    Fibrer (g.) 22.5g
    Natrium (g.) 0.14mg
  19. Art.nr: 7350047920988
    Inkabär GOFL EKO&RAW 150g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Incabär har en lång historia som superbär i sitt hemland Peru, men blev populära i England (där de började odlas) i slutet av 1700-talet efter att de nått Europa. De spred sig vidare till Sydafrika och sedan Australien under namnet “Cape Gooseberry.” Därför trodde många att bäret hade sitt ursprung i Afrika. Bäret kallas i USA “Picchu berry” efter staden Machu Picchu och det är även därifrån det fått namnet “incabär”.

    Det starka incaträdet blir en meter högt och får krämfärgade blommor som utvecklas till små bär med orange färg. Bären växer i ett pappersliknande skal som liknar kinesiska lyktor. Även bladen används. Incabär odlas till perfektion på organiska plantager. Inga som helst besprutningar görs, och när det är dags för skörd handplockas bären innan de skuggtorkas.

    Användning och recept

    Ät incabär direkt ur påsen eller lägg dem i smoothies och desserter. Oavsett hur du äter dem är de jättegoda! De behöver ingen kylning. För dig som gillar syrligt godis är incabär ett utmärkt alternativ.

    Det går dessutom utmärkt att använda incabär som ingrediens i en hel drös maträtter, bröddegar och tårtsmetar. Eller varför inte lägga till en exotisk ingrediens i morgonmüslin? Bara att experimentera! (Om du tycker att de har för syrlig smak kan du blanda med mullbär för mer sötma.)


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1266KJ/303Kcal
    Protein (g.) 6.2g
    Kolhydrater 42.9g
    varav sockerarter 37.2g
    Fett (g.) 6.8g
    varav fleromättat 2g
    Fibrer (g.) 22.5g
    Natrium (g.) 0.14mg
  20. Art.nr: 7350047926089
  21. Art.nr: 7350047920780
    Kakaonibs GOFL 480g EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    En av de allra tidigaste kopplingarna mellan choklad och romantik går att spåra till maya-indianerna, som intog en kakaodryck vid giftermålsritualer. Kakaobönan hade en betydande roll i de flesta sydamerikanska kulturer, och när spanjorerna till slut lade beslag på dess hemligheter höll de dem hemliga i hundra år. På 1600-talet nådde dock bönan Frankrike, där de välbärgade drack olika typer av chokladdrycker. På 1700-talet hade chokladaffärer spridit sig till London och genom större delen av kontinenten.

    Efter att kakaobönorna skördats läggs de i lådor för att under ett par dagar fermenteras. Sedan packas de upp igen och soltorkas. Allt för att så få näringsämnen som möjligt ska försvinna innan bönorna paketeras och når din hälsohylla. Det är nämligen viktigt att kakaobönorna aldrig hettas upp över en viss temperatur, för då kan allt det nyttiga lätt gå förlorat. Det gäller till exempel kakaobönorna i chokladkakor, eftersom de rostas och inte behåller fler än 13 näringsämnen. Att jämföra med våra kakaobönors över 300!

    Användning och recept

    Man kan äta kakaonibs precis som de är som ett nyttigt snacks. De kan även med fördel strös på som topping i olika typer av smoothies och energidrycker, fruktsallader och desserter. Eller varför inte direkt i morgonfilen? Och så kan du självklart använda det till att göra choklad – choklad som både din tandläkare och PT kan rekommendera!

    Tips! Om du tycker att det smakar för beskt kan du gärna blanda med t.ex. mullbär för att få lite sötma.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 2420KJ/578Kcal
    Protein (g.) 13g
    Kolhydrater 18.2g
    varav sockerarter 1g
    Fett (g.) 50.3g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 13.4g
    Natrium (mg.) 500mg
    Kalium (mg.) 366 1.83%
    Magnesium (mg.) 272 7.25%
    Järn (mg.) 3.6 2.57%
  22. Art.nr: 7350047921091
    Kakaonibs GOFL150g RAW&EKO
    Go For Life
    Utvinning och historia

    En av de allra tidigaste kopplingarna mellan choklad och romantik går att spåra till maya-indianerna, som intog en kakaodryck vid giftermålsritualer. Kakaobönan hade en betydande roll i de flesta sydamerikanska kulturer, och när spanjorerna till slut lade beslag på dess hemligheter höll de dem hemliga i hundra år. På 1600-talet nådde dock bönan Frankrike, där de välbärgade drack olika typer av chokladdrycker. På 1700-talet hade chokladaffärer spridit sig till London och genom större delen av kontinenten.

    Efter att kakaobönorna skördats läggs de i lådor för att under ett par dagar fermenteras. Sedan packas de upp igen och soltorkas. Allt för att så få näringsämnen som möjligt ska försvinna innan bönorna paketeras och når din hälsohylla. Det är nämligen viktigt att kakaobönorna aldrig hettas upp över en viss temperatur, för då kan allt det nyttiga lätt gå förlorat. Det gäller till exempel kakaobönorna i chokladkakor, eftersom de rostas och inte behåller fler än 13 näringsämnen. Att jämföra med våra kakaobönors över 300!

    Användning och recept

    Man kan äta kakaonibs precis som de är som ett nyttigt snacks. De kan även med fördel strös på som topping i olika typer av smoothies och energidrycker, fruktsallader och desserter. Eller varför inte direkt i morgonfilen? Och så kan du självklart använda det till att göra choklad – choklad som både din tandläkare och PT kan rekommendera!

    Tips! Om du tycker att det smakar för beskt kan du gärna blanda med t.ex. mullbär för att få lite sötma.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 2420KJ/578Kcal
    Protein (g.) 13g
    Kolhydrater 18.2g
    varav sockerarter 1g
    Fett (g.) 50.3g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 13.4g
    Natrium (mg.) 500mg
    Kalium (mg.) 366 1.83%
    Magnesium (mg.) 272 7.25%
    Järn (mg.) 3.6 2.57%
  23. Art.nr: 7350047921190
    Kakaopulver GOFL290G EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    En av de allra tidigaste kopplingarna mellan choklad och romantik går att spåra till maya-indianerna, som intog en kakaodryck vid giftermålsritualer. Kakaobönan hade en betydande roll i de flesta sydamerikanska kulturer, och när spanjorerna till slut lade beslag på dess hemligheter höll de dem hemliga i hundra år. På 1600-talet nådde dock bönan Frankrike, där de välbärgade drack olika typer av chokladdrycker. På 1700-talet hade chokladaffärer spridit sig till London och genom större delen av kontinenten.

    Efter att kakaobönorna skördats läggs de i lådor för att under ett par dagar fermenteras. Sedan packas de upp igen och soltorkas. Allt för att så få näringsämnen som möjligt ska försvinna innan bönorna paketeras och når din hälsohylla. Det är nämligen viktigt att kakaobönorna aldrig hettas upp över en viss temperatur, för då kan allt det nyttiga lätt gå förlorat. Det gäller till exempel kakaobönorna i chokladkakor, eftersom de rostas och inte behåller fler än 13 näringsämnen. Att jämföra med våra kakaobönors över 300!

    Användning och recept

    Kakaopulver blandas med fördel i olika typer av smoothies och energidrycker, fruktsallader och desserter. Eller varför inte direkt i morgonfilen? Och så kan du självklart använda det till att göra choklad – choklad som både din tandläkare och PT kan rekommendera!

    Tips! Om du tycker att det smakar för beskt kan du gärna blanda med t.ex. mullbär för att få lite sötma.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 19.6 g
    Kolhydrater 57.9 g
    varav sockerarter 1.8 g
    Fett (g.) 13.7 g
    varav fleromättat 0.4 g
    Fibrer (g.) 33.2 g
    Natrium (g.) 21.0 mg
    Vitamin E (mg) 0.1 mg 0.08%
    Vitamin K (mcg) 2.5 mcg 0.33%
    Tiamin 0.1 mg 0.91%
    Riboflavin 0.2 mg 1.43%
    Niacin 2.2 mg 1.38%
    Vitamin B6 0.1 mg 0.71%
    Folate 32.0 mcg
    Choline 12.0 mg 2.70%
    Kalcium (mg) 128 mg 1.60%
    Järn (mg) 13.9 mg 9.93%
    Magnesium (mg) 499 mg 13.31%
    Fosfor (mg) 734 mg 10.49%
    Kalium (mg) 1524 mg 7.62%
    Zink (mg) 6.8 mg 6.80%
    Koppar (mg) 3.8 mg 38%
    Mangan (mg) 3.8 mg 19%
    Selen (mcg) 14.3 mcg 2.60%
  24. Art.nr: 7350047926119
    Kakaosmör pellets GOFL Raw&Eko 240G
    Go For Life
    Utvinning och historia

    En av de tidigaste kopplingarna mellan choklad och romantik går att spåra till Mayaindianerna, som intog en kakaodryck vid sina giftermålsritualer. Kakaobönan hade en betydande roll i de flesta sydamerikanska kulturer, och när spanjorerna till slut lade beslag på dess hemligheter höll de dem hemliga i mer än hundra år. På 1600-talet nådde dock bönan Frankrike, där framför allt de välbärgade drack olika typer av chokladdrycker både för smakens och hälsans skull. På 1700-talet hade chokladaffärer spridit sig genom större delen av kontinenten till London.

    Efter att kakaobönorna skördats läggs de i lådor för att fermenteras, vilket brukar ta ett par dagar. Sedan packas de upp igen och soltorkas. Allt för att så få näringsämnen som möjligt ska försvinna. Nästa steg i processen är att plocka bort både skalen och nibbs, och kakaosmöret framställs genom att man pressar ihop massan som återstår. Smöret rinner då ut och kakaopastan återstår.

    Användning och recept

    Kakaosmör är med sin ljuvligt tunga arom och lätt bittra smak idealiskt för att göra chokladkakor – nyttiga sådana, såklart (du lägger helt enkelt bara till kakaopulver). Tycker du att smaken blir lite väl bitter kan du söta upp den med lite kokosnötnektar, fruktpulver eller torkade bär. Kakaosmör är dessutom bra för huden och kan användas som massageolja eller hudkräm.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 0.0 g
    Kolhydrater 0.0 g
    varav sockerarter 0.0 g
    Fett (g.) 100 g
    varav fleromättat 3.0 g
    Fibrer (g.) 0.0 g
    Natrium (g.) 0.0 g
    Vitamin E (mg)td> 1.8 mg 1.50%
    Vitamin K (mcg) 24.7 mcg 3.29%
    Choline 0.3 mg
    Total Omega-3 fatty acids 100 mg
    Total Omega-6 fatty acids 2800 mg
  25. Art.nr: 7350047926263
    Korngräs NZ GOFL 90g EKO&RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Korngräs har länge förtärts av diverse historiska jättecivilisationer såsom romarna och de gamla egyptierna, och det sägs att den första odlingen av gräset kan ha skett så långt tillbaka som 7000 f.Kr. Korngräs förekommer även i flera berättelser i bibeln. Det dröjde dock till 1970-talet innan korngräs på allvar etablerade sig som kosttillskott i västvärlden.

    Vårt korngräs odlas under varmt solljus i rik, organisk jord i Nya Zeeland. Efter 4-5 månader, när gräset precis nått “vuxen” ålder, skördas det när näringsämnena är som flest. De bästa exemplaren väljs då ut för att sedan torkas och malas i en frysprocess innan det paketeras.

    Användning och recept

    Korngräspulver är enkelt att blanda med i stort sett vad som helst – direkt i ett glas varmt eller kallt vatten eller i valfri frukt- eller grönsaksshake. Blandar man det med vatten får man faktiskt en riktigt spännande och smakrik korngräsjuice! Man kan även strö på pulvret på i stort sett vilken maträtt som helst.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 725KJ/171Kcal % av RDI per 10 g
    Protein (g.) 24g
    Kolhydrater 14.3g
    varav sockerarter 2.9g
    Fett (g.) 2g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 47.7g
    Natrium (g.) 0.1g
    Vitamin-E (mg) 6.8 5.67%
    Vitamin-C (mg) 191 23.88%
    Riboflavin (mg) 2.41 17.21%
    Niacin (mg) 6.07 3.79%
    Vitamin-B6 (mg) 1.26 9.00%
    Folate (mg) 1.3
    Kalium (mg) 4300 22%
    Kalcium (mg) 330 4%
    Fosfor (mg) 430 6.12%
    Magnesium (mg) 180 4.80%
    Järn (mg) 10 7.14%
    Koppar (mg) 0.72 7.20%
    Mangan (mg) 5.4 27.00%
    Molybden (mg) 0.04 0.01%
  26. Art.nr: 7350047921572
    Korngräspulver GOFL EKO&RAW 290g
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Korngräs har länge förtärts av diverse historiska jättecivilisationer såsom romarna och de gamla egyptierna, och det sägs att den första odlingen av gräset kan ha skett så långt tillbaka som 7000 f.Kr. Korngräs förekommer även i flera berättelser i bibeln. Det dröjde dock till 1970-talet innan korngräs på allvar etablerade sig som kosttillskott i västvärlden.

    Vårt korngräs odlas under varmt solljus i rik, organisk jord i Nya Zeeland. Efter 4-5 månader, när gräset precis nått “vuxen” ålder, skördas det när näringsämnena är som flest. De bästa exemplaren väljs då ut för att sedan torkas och malas i en frysprocess innan det paketeras.

    Användning och recept

    Korngräspulver är enkelt att blanda med i stort sett vad som helst – direkt i ett glas varmt eller kallt vatten eller i valfri frukt- eller grönsaksshake. Blandar man det med vatten får man faktiskt en riktigt spännande och smakrik korngräsjuice! Man kan även strö på pulvret på i stort sett vilken maträtt som helst.


    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 725KJ/171Kcal % av RDI per 10 g
    Protein (g.) 24g
    Kolhydrater 14.3g
    varav sockerarter 2.9g
    Fett (g.) 2g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 47.7g
    Natrium (g.) 0.1g
    Vitamin-E (mg) 6.8 5.67%
    Vitamin-C (mg) 191 23.88%
    Riboflavin (mg) 2.41 17.21%
    Niacin (mg) 6.07 3.79%
    Vitamin-B6 (mg) 1.26 9.00%
    Folate (mg) 1.3
    Kalium (mg) 4300 22%
    Kalcium (mg) 330 4%
    Fosfor (mg) 430 6.12%
    Magnesium (mg) 180 4.80%
    Järn (mg) 10 7.14%
    Koppar (mg) 0.72 7.20%
    Mangan (mg) 5.4 27.00%
    Molybden (mg) 0.04 0.01%
  27. Art.nr: 7350047921282
    Lucumapulver GOFL 90g EKO RAW
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Lucuma har en lång och riktigt spännande historia. I Chiles, Perus och Ecuadors högländer användes frukten flitigt både i handel och i diverse religiösa ceremonier. Även Inkariket brukade frukten, och det är från deras språk den fått sitt namn. Européerna noterade fruktens existens i diverse upptäcktsresor både på 1500- och 1700-talet, men det var inte förrän 1915 som den togs med tillbaka – då av amerikanerna, som hittade den i den gamla Inkastaden Ollantaytambo. Idag är lucuma populär framför allt i Peru, där dess glassmak är mer omtyckt än jordgubb och vanilj!

    Lucuma odlas under kontrollerade former och när frukten faller från träden plockas den upp och läggs i hö – detta eftersom den fortfarande är hård både på in- och utsidan. Efter ett tag har frukten mjukats upp och torkas nu innan den mals ner till ett finkornigt pulver och paketeras.

    Användning och recept

    Eftersom frukten smakar så pass gott (den har bland annat liknats vid sirap, kola och vanilj) kan man strö pulvret på i stort sett vad som helst. Det fungerar såklart även utmärkt i morgonfilen eller valfri fruktsmoothie. Eller varför inte blanda in pulvret i din hemgjorda glass?!

    Med sin söta smak är lucuma ett bra alternativ till socker, fritt från sockrets negativa hälsoeffekter.


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1290 kJ 306 kcal
    Protein (g.) 4g
    Kolhydrater 57.3g
    varav sockerarter 31.3g
    Fett (g.) 1.1g
    varav fleromättat 0.4g
    Fibrer (g.) 25.9g
    Natrium (g.) 0.1g
    Kalium (mg) 760 3.80%
    Järn (mg) 4 2.90%
    Zink mg 2.8 2.80%
  28. Art.nr: 7350047921435
    Macapulver GOFL 290g RAW EKO
    Go For Life
    Hälsoeffekter av macapulver

    Macapulver är väldigt rikt på vitamin C. Denna bidrar till att vårt immunförsvar ska fungera som normalt samt lindrar utmattning och trötthet. Den hjälper även till att bibehålla normal energiomsättning, nervsystemets normala funktion samt normal psykologisk funktion. Vitaminen fungerar dessutom som en kraftfull antioxidant som skyddar cellerna mot skadliga fria radikaler.

    Utöver vitamin C är macapulver rikt på vitamin B2, B3 och B6 samt mineralerna kalium, kalcium, järn, koppar, zink och mangan. Kalium hjälper bland annat till att sänka blodtrycket medan kalcium bidrar till normala tänder och normal benstomme. Koppar bidrar bland annat till normal hud- och hårpigmentering medan zink är en riktig supermineral som bland mycket annat bidrar till att immunförsvaret, fertiliteten och synförmågan ska fungera som normalt. Mangan bidrar bland annat till bildandet av normal bindväv samt normal energiomsättning medan järn är viktigt i bildandet av röda blodkroppar. Macas tre b-vitaminer för även de med sig massor av hälsoeffekter som bland annat påverkar din syn, psykologiska funktion samt minskar utmattning och trötthet.

    Utvinning och historia

    Maca hittas framför allt i Anderna på en höjd av 3500 meter och har livnärt den peruanska bergsbefolkningen i årtusenden. Man har spårat användandet av växten till för ungefär 2000 år sedan i centrala Peru där Anderna alltså breder ut sig.

    Maca kommer från samma grönsaksfamilj som rädisan och är känd för sin tålighet i tuffa höghöjdsklimat med extremt väder. Den sägs dessutom ge skydd åt närplanterade grönsaker, varför den ses som oumbärlig bland Andernas jordbrukare. Den har i vissa skrifter även kallats “peruansk viagra”.

    Fröna sås vanligtvis i september och trycks ofta ner i jorden med hjälp av får. Efter cirka 9 månader dras roten upp för hand innan den torkas och mals ned till ett finkornigt pulver.

    Användning och recept

    Macapulver blandar man enkelt i ett glas varmt eller kallt vatten, men det fungerar såklart även utmärkt i valfri energismoothie. Smaken påminner om palsternacka och pepparrot, varför maca blir en utmärkt ingrediens i en grönsaksshake. Man kan även med fördel använda sig av macapulver i matlagningen.

    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1380 kJ / 327
    Protein (g.) 10g
    Kolhydrater 60.9g
    varav sockerarter 38.3g
    Fett (g.) 0.8g
    varav fleromättat 0.4g
    Fibrer (g.) 18g
    Natrium (g.) <0.1g
    C-Vitamin (µg) 285 35.63%
    Kalium (mg) 2000 10.00%
    Kalcium (mg) 350 4.38%
    Järn (mg) 13 9.29%
    Koppar mg 6 60.00%
    Zink mg 4.1 4.10%
    Mangan mg 0.8 4.00%
    Vitamin-B6 mg 1.1 7.86%
    Niacin mg 5.7 3.56%
    Riboflavin mg 0.4 2.86%
  29. Art.nr: 7350047921367
    Macapulver GOFL 90g EKO RAW
    Go For Life
    Hälsoeffekter av macapulver

    Macapulver är väldigt rikt på vitamin C. Denna bidrar till att vårt immunförsvar ska fungera som normalt samt lindrar utmattning och trötthet. Den hjälper även till att bibehålla normal energiomsättning, nervsystemets normala funktion samt normal psykologisk funktion. Vitaminen fungerar dessutom som en kraftfull antioxidant som skyddar cellerna mot skadliga fria radikaler.

    Utöver vitamin C är macapulver rikt på vitamin B2, B3 och B6 samt mineralerna kalium, kalcium, järn, koppar, zink och mangan. Kalium hjälper bland annat till att sänka blodtrycket medan kalcium bidrar till normala tänder och normal benstomme. Koppar bidrar bland annat till normal hud- och hårpigmentering medan zink är en riktig supermineral som bland mycket annat bidrar till att immunförsvaret, fertiliteten och synförmågan ska fungera som normalt. Mangan bidrar bland annat till bildandet av normal bindväv samt normal energiomsättning medan järn är viktigt i bildandet av röda blodkroppar. Macas tre b-vitaminer för även de med sig massor av hälsoeffekter som bland annat påverkar din syn, psykologiska funktion samt minskar utmattning och trötthet.

    Utvinning och historia

    Maca hittas framför allt i Anderna på en höjd av 3500 meter och har livnärt den peruanska bergsbefolkningen i årtusenden. Man har spårat användandet av växten till för ungefär 2000 år sedan i centrala Peru där Anderna alltså breder ut sig.

    Maca kommer från samma grönsaksfamilj som rädisan och är känd för sin tålighet i tuffa höghöjdsklimat med extremt väder. Den sägs dessutom ge skydd åt närplanterade grönsaker, varför den ses som oumbärlig bland Andernas jordbrukare. Den har i vissa skrifter även kallats “peruansk viagra”.

    Fröna sås vanligtvis i september och trycks ofta ner i jorden med hjälp av får. Efter cirka 9 månader dras roten upp för hand innan den torkas och mals ned till ett finkornigt pulver.

    Användning och recept

    Macapulver blandar man enkelt i ett glas varmt eller kallt vatten, men det fungerar såklart även utmärkt i valfri energismoothie. Smaken påminner om palsternacka och pepparrot, varför maca blir en utmärkt ingrediens i en grönsaksshake. Man kan även med fördel använda sig av macapulver i matlagningen.

    Näringsinnehåll per 100g

    Energi (g.) 1380 kJ / 327
    Protein (g.) 10g
    Kolhydrater 60.9g
    varav sockerarter 38.3g
    Fett (g.) 0.8g
    varav fleromättat 0.4g
    Fibrer (g.) 18g
    Natrium (g.) <0.1g
    C-Vitamin (µg) 285 35.63%
    Kalium (mg) 2000 10.00%
    Kalcium (mg) 350 4.38%
    Järn (mg) 13 9.29%
    Koppar mg 6 60.00%
    Zink mg 4.1 4.10%
    Mangan mg 0.8 4.00%
    Vitamin-B6 mg 1.1 7.86%
    Niacin mg 5.7 3.56%
    Riboflavin mg 0.4 2.86%
  30. Art.nr: 7350047926157
    Moringapulver GOFL 90g RAW&EKO
    Go For Life
    Moringa – superpulvret från “Livets träd”
    Utvinning och historia

    Moringaträdet nämndes först i ayurvedisk litteratur för över 2000 år sedan, men tros långt tidigare ha upptäckts i nordvästra Indien för att sedan sprida sig vidare till Epypten och därifrån till Grekland. I en egyptisk grav från 1500 f. Kr. har man till exempel hittat förseglade krukor med moringaolja, vilket tyder på att moringa redan då ansågs viktig. Moringa användes ursprungligen som hudolja samt vattenrenare, då den har en koaguleringseffekt på smutsigt vatten. Senare användes moringa även som gödningsmedel samt och som medicin.

    Det är ur trädets löv moringapulvret framställs. Bladen torkas i låg temperatur och finmals innan de filtreras. Pulvret håller sig sedan färskt flera månader efter malningsprocessens slut.

    Användning och recept

    Moringapulver fungerar utmärkt som juicesupplement, men häll inte i mer än en matsked då den fräna smaken annars lätt kan ta över. Det går även utmärkt att brygga moringa-te eller blanda in pulvret i en sallad.

    Här hittar du recept med moringa som ingrediens:

    http://www.ilovemoringa.com/MoringaDishes.html


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.) 1103KJ/262Kcal
    Protein (g.) 28.6g
    Kolhydrater 16g
    varav sockerarter 0g
    Fett (g.) 5.90g
    varav fleromättat 0g
    Fibrer (g.) 49.2g
    Natrium (g.) 0g
    Vitamin-A (mg) 6 0.08%
    Vitamin-E (mg) 100 83.33%
    Vitamin-C (mg) 60 7.50%
    Tiamin (mg) 0.49 4.45%
    Riboflavin (mg) 1.43 10.21%
    Vitamin-B6 (mg) 1.58 11.29%
    Kalium (mg) 1820 9%
    Kalcium (mg) 1610 20%
    Fosfor (mg) 326 4.66%
    Magnesium (mg) 535 14.27%
    Järn (mg) 330 235.71%
  31. Art.nr: 7350047921107
    Nyponpulver GOFL 290G RAW&EKO
    Go For Life
    Utvinning och historia

    Nypon växer i det vilda i både Europa, Sydamerika och Asien och har i tusentals år använts i medicinska såväl som gastronomiska syften. Men nyponet har även religiösa associationer som de flesta nog inte känner till. Nyponträdet heter nämligen rosa canina (dog rose) på latin, och eftersom rosen är en symbol för tystnad (många katolska kyrkor stoppade rosor under taket för att förstärka att de var på tystnadens platser) har även nypon använts för att symbolisera just tystnad i diverse riter.

    Nyponpulver är framställt av nyponbuskens frukter. Den vackra nyponbusken med sin goda doft är en vildrosart som växer i tempererade zoner men även här i Norden där den kallas “Nordens citrusfrukt”. Busken kan bli upp till ett par meter hög och utvecklas till täta och svårgenomträngliga snår.

    Användning och recept

    Det finns massor av sätt att äta nyponpulver på. Det kanske allra godaste är att blanda det i morgonfilen (eller yoghurten). Det går såklart även att blanda det med varmt eller kallt vatten, eller varför inte som ingrediens i valfri fruktsmoothie?

    Vårt nyponpulver passar utmärkt för nyponsoppa och te eller varför inte blanda ner pulvret i brödbaket för att ge brödet en ny frisk smak!


    Näringsinnehåll per 100g

    % av RDI per 10 g
    Energi (g.)
    Protein (g.) 1.6 g
    Kolhydrater 38.2 g
    varav sockerarter 2.6 g
    Fett (g.) 0.3 g
    varav fleromättat
    Fibrer (g.) 24.1 g
    Natrium (g.) 4.0 mg
    A-Vitamin (µg) 4345 IU 54.31%
    C-Vitamin (mg) 426 mg 53.25%
    Vitamin E (mg) 5.8 mg 4.83%
    Vitamin K (mcg) 25.9 mcg 3.45%
    Riboflavin 0.2 mg 1.43%
    Niacin 1.3 mg 0.81%
    Vitamin B6 0.1 mg 1%
    Folate 3.0 mcg
    Choline 12.0 mg
    Kalcium (mg) 169 mg 2.11%
    Järn (mg) 1.1 mg 0.79%
    Magnesium (mg) 69.0 mg 1.84%
    Fosfor (mg) 61.0 mg 0.87%
    Kalium (mg) 429 mg 2.15%
    Zink (mg) 0.3 mg 0.30%
    Koppar (mg) 0.1 mg 1%
    Mangan (mg) 1.0 mg 5%
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-48 av 58

Sida
per sida
Sätt fallande sortering