Hela sortimentet

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-48 av 118

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Art.nr: 1341x2
  2. Art.nr: 1544x5
    Fikon Lerida RAW&EKO 5kg
    500 gram Honungsöta spanska fikon lerida, alldeles perfekta i desserter och frukostar!
    Visst är fikon fantastiska
    Fikonträden (Ficus carica) är en av de äldsta trädarter som människor odlat och brukat. Det finns över 250 olika arter, och de kan bli flera hundra år gamla. Sedan tusentals år tillbaka finns fikonträd över hela jorden och redan under antiken började fikon användas som föda.

    Fikon står för välstånd och fruktbarhet. Vi älskar att äta dem som de är, och öppnar vi en påse blir den sällan lämnad innan den är helt slut...

    Fikonens näringssammansättning
    Fikon anses vara en av de äldsta frukterna. De är rika på kolhydrater, är basiska, innhåller fiber och enzymer som stödjer matsmältningen. Amerikanska studier av fikon visar även att de innehåller stora mängder antioxidanter som skyddar våra celler. Fikon är också en källa till kalcium som behövs för att bibehålla normal benstomme.

    Hur använder jag torkade fikon?
    Färska fikon går inte att få tag på under hela året, men i torkad form håller de länge och smakar riktigt gott. Smaken är söt och påminner om honung, därför kan du till exempel prova att göra din alldeles egna, goda fikonmarmelad eller att tillsätta fikon i müslin till frukost. Kroppen får den energikick som behövs för att klara hela dagen.

    Guldfikon går också att grilla, steka, tillsätta i sallader och använda i bakverk. I torkad form kan man enkelt ta med dem som ett extra energitillskott till träningen, jobbet eller på resan. Torkad frukt är i allmänhet ett bättre alternativ än godis, eftersom det även innehåller en hel del näringsämnen som kroppen kan dra nytta av. Till skillnad mot godis kan guldfikon avnjutas året om med gott samvete!

    Raw food-kvalitet
    I sydvästra Spanien, Extremadura, odlas dessa fikon med massvis av solljus. De odlas ekologiskt och utan svavel eller andra tillsatser som ofta används annars, och torkas långsamt under raw food-tillåtna temperaturer. Detta är hemligheten bakom deras fylliga honungssmak.
  3. Art.nr: 1097x5
    Hampaprotein 50% EKO 5kg
    Hampaprotein
    Hampaproteinpulver kommer från hampafrön. Det har fröets alla goda egenskaper och dessutom ett högt proteininnehåll som samtidigt är mycket lättsmält. I och med en skonsam malningsprocess som avlägsnar mycket av kolhydraterna har detta pulver bara genomgått en mekanisk process, till skillnad från exempelvis vassleproteinprodukter som är framställda med både värme och kemikalier.

    Hampaprotein är helt fritt från gluten, men fullt av vitaminer, enzymer och mineraler. Det har en optimal balans mellan omega 6 och omega 3.

    Till skillnad från andra vegetabiliska proteiner är hampaprotein dessutom fullvärdigt, vilket innebär att det liksom animaliskt protein innehåller samtliga essentiella aminosyror i tillräcklig mängd och i sådan form att vi lätt kan ta upp och tillgodogöra oss dem. Aminosyror är vad man brukar kalla kroppens byggstenar och de är nödvändiga för såväl immunförsvar och matsmältning som muskeluppbyggnad och bevarande av kroppsvävnader. Hampan är således en ypperlig proteinkälla för dig som inte vill äta kött eller för dig som styrketränar och vill ha ett naturligt alternativ till de ofta kemiskt framställda vassleproteinpulvren. (Klicka här för mer utförlig näringsinformation inklusive aminosyror.)

    Hampaprotein är perfekt att köpa för den som har känslig mage, eftersom det är helt fritt från hexan, gluten, soja och laktos.
    Hur använder jag hampaprotein?
    Blanda bara ett par skopor hampaprotein med vatten eller juice för en enkel proteindrink, mixa med färska frukter eller bär till en härlig smoothie, eller strö några skedar över salladen eller på frukostgröten. Vi blandar alltid hampaproteinpulver i våra gröna juicer, och när vi är ovanligt duktiga och tränar så åker det ner någon skopa i återhämtningsdrycken.

  4. Art.nr: 1292x1
  5. Art.nr: 1474x5
    Kelppulver RAW&EKO 5kg
    Vad är kelp och vad är kombu?

    Kombu är en brunalg som växer i varma, näringsrika, grunda vatten i kustregioner. Den växer snabbt och vissa arter kan bli upp till 80 meter höga. Därför är den lätt att skörda och den har flera användningsområden.

    Kelp är benämning på den torkade och malda kombun.

    Alginat som utvinns ur kelp används inom livsmedelsindustrin som förtjockningsmedel i glass, sylt och tandkräm. Kelp innehåller också höga halter glutamat som är en känd smakförstärkare i livsmedel (ej att förväxla med den kemiskt mindre trevliga varianten av glutamat, den som finns i kelp är helt naturlig).

    Näringsinnehåll i kelp

    Algen är rik på mineral och spårelement som fosfor, koppar, kalcium, natrium, zink, A, B, C och E-vitamin, som den upptar ur det omgivande vattnet. Kelp anses vara ett av de mineralrikaste livsmedlen som finns. Framförallt är algen rik på jod (573 µg/g) som normaliserar produktionen av sköldkörtelhormoner och skyddar sköldkörteln, som också ansvarar för reglering av kroppstemperatur och kroppens metabolism.

    Jod i naturlig form anses också upptas bättre av kroppen än den jod som finns i kemiskt framställda preparat. I Skandinavien är jodbrist utbrett, eftersom vi inte konsumerar så stora mängder fisk, som till exempel i Japan.

    Hur använder jag kelppulver?

    Pulvret kan strös i sallader, soppor eller användas som krydda i matlagningen för en kryddig havsaroma. Det går lika bra att blanda det i vatten eller juice och dricka det som det är och kroppen kommer tacka dig för all näring.

    Att mixa en halv till en tesked kelppulver i en smoothie är ett väldigt lätt sätt att få i sig sina alger utan att det märks särskilt mycket. Det kan också vara gott att använda kelp som salt i röror ger en liten havssmak och det kan vara passande ibland. Till exempel när man lagar maki eller tonfisk.

    Här är ett recept inspirerat av Alissa Cohens bok Living on Live food:

    RÅ BLOMKÅLSKRÄM MED KELP (ca 4 pers)

    1 dl linfrön
    (blötlagda 1 timme)
    2 dl vatten
    2 tsk miso
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk kelppulver
    1/2 blomkålshuvud
    1/2 blomkålshuvud
    2 msk tahinijuice från 2 citroner

    Blötlägg linfröna i vattnet i 1 timme. Stoppa sedan i en mixer med blomkål, tahini, citronjuice, miso, vitlök och kelp, och kör tills det blir en slät kräm. Ät krämen till sallad, bröd eller annat.


    Innehåll: Pulver av torkad kombualg, kelp (Ascophyllum nodosum).
    Raw food-kvalitet: Ja
    Ekocertifiering: EU-ekologisk
    Ursprung: Kanada


    Näringsinnehåll per 100 g

    Energi 1607 kJ/381 kcal
    Fett 3,6 g
    - varav mättat 1 g
    Kolhydrater 62,8 g
    -varav sockerarter 1,2 g
    Protein 4,9 g
    Fiber 8,4 g
    Salt 0,01 g
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-48 av 118

Sida
per sida
Sätt fallande sortering