OM OSS

Natessen är en svensk importör och distributör av ekologisk hälsomat och superfood. Våra moderna och livsmedelsgodkända lokaler ligger i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Produkter säljs idag under våra egna varumärken till livsmedelsbutiker, hälsokostaffärer, restauranger och via webbutiker i Sverige. De egna varumärkena är Mother Earth, Råvarubutiken, Kiviks Lilla Råa, Go For Life samt Natessen. Därutöver distribuerar vi ett antal andra kända varumärken såsom GEO, Probiform, Kuna, Råchokladfabriken, Muria, Algaran.


EKOLOGISK 

Vårt sortiment består av ekologiskt, raw, IP livsmedelcertifikat, Eu-certifierat, gluten- & laktosfritt och KRAV! Vi jobbar alltid med årets skörd, vilket vi är i stort sett ensamma om!

Vi är ett transparent företag och vi är helt öppna med vart våra råvaror kommer ifrån. Spårbarhet idag är otroligt unikt och vi hoppas att det efterfrågas mer och mer för att skapa större rättvisa på jorden och gynna alla. Direct Trade är ett ärligare sätt att köpa råvaror på där vi försäkrar att pengarna når hela vägen fram till bonden. Vi betalar dem extra bra och besöker deras gårdar så ofta vi kan för att skapa nära, långsiktiga relationer. Direct trade ger en betydligt längre hållbarhet på råvarorna eftersom de inte ligger på några lager i Europa innan de kommer hit till Sverige, utan vi packar dem själva ivår lilla härliga fabrik i Mölnlycke utanför Göteborg. Det är fantastiskt!

 

 

DIREKT HANDEL

Vi är stolta över våra nära samarbeten med leverantörer, från biodlare i Sverige till kakaobönder i Peru. De förser oss inte bara med produkter och kunskap men har ofta en fantastisk historia att berätta! Endast genom direkt handel med bönder och kooperativ är det möjligt att säkerhetsställa kvalitet, spårbarhet och anständiga villkor. Minskade handelsled leder även till mindre frakter som i sin tur begränsar miljöpåverkan.
 
 

IDE

Natessens affärside är enkel, att erbjuda ekologiska råvaror direkt från bönder och kooperativ till alla som vill äta och leva hälsosamt. Men också främja ett större artutbud av livsmedel på Nordiska marknaden.